• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.L.

16.03.2023

11:19

OBOJE IMALI TEŠKO DETINJSTVO, A ONDA IH JE SUDBINA SPOJILA I NAGRADILA! Snežana i Zoran punih 40 godina nerazdvojni, ovo je njihov recept za uspešan brak

Toppress

Vesti

OBOJE IMALI TEŠKO DETINJSTVO, A ONDA IH JE SUDBINA SPOJILA I NAGRADILA! Snežana i Zoran punih 40 godina nerazdvojni, ovo je njihov recept za uspešan brak

Podeli vest

Snežana i Zoran Karić iz Topole početkom ovog meseca obeležili su 40 godina zajedničkog života. Iako su oboje imali teško detinjstvo sudbina ih je spojila i nagradila divnom porodicom koju su održali na okupu.

Svih ovih godina uz puno ljubavi i sloge ruku pod ruku zajednički su gradili svoj dom a u njemu je danas najglasnija dečja graja od njihovih unuka.

- Moja majka Snežana rođena je 1964. godine, otac joj je bio bolestan od rođenja a majka je išla trbuhom  za kruhom kako bi svojoj deci obezbedila normalno detinjstvo, 13 godina je provela u Nemačkoj. Snežana je tako odrasla sa babom, bolesnim ocem od rođenja i dve sestre, ali kako nama često priča iako im majka nije bila tu a otac je bio teško bolestan sve tri ćerke nikada ih  nisu obrukale. Tata Zoran rođen je 1958. godine i on je imao tešku životnu priču, naime postao je siroče sa samo tri meseca života, otac mu je preminuo a majka mu se preudala nedugo zatim kad je on  imao samo šest meseci. Ostao je da živi sa babom i dedom, a kada je napunio sedam godina teško se razboleo. Pukla mu je  plućna maramica i bukvalno tad od te bolesti retko ko je preživeo, on hvala Bogu jeste - priča Ivica Karić, Snežanin i Zoranov sin jedinac.

Foto: Toppress

Zoran i Snežana četrdeset godina zajedno

On ističe da iako su oboje imali teško detinjstvo Bog ih je nagradio sa puno ljubavi. Upoznali su jedno drugo i zavoleli se na prvi pogled a njihova ljubav traje punih 40 godina.

- Tata i mama su  se upoznali na autobuskoj stanici u Topoli, putovali su zajedno u Belosavce, Zoran je putovao posle više godina kod ujaka a majka svojoj kući. Sudbina je umešala prste i desila se ljubav na prvi pogled.  Posle godinu dana braka dobili su jedno dete  i na tome su i ostali. Sada imaju od mene tri unučeta, Magdalenu, Teodora i Alekseja. Tata je od nedavno penziner a majka će tek biti - kaže njihov sin Ivica i dodaje da su se njegovi roditelji borili čitav život da stvore bolje uslove za život nego što su oni imali nekada.

- Od veoma lošeg materijalnog stanja na početku njihovog zajedničkog života napravili su lepu kuću i normalne uslove za život. Na početku braka su živeli u Đurđevu, a kada sam se ja rodio prešli su u Topolu jer je tata dobio posao u hotelu. Onda su kupili plac i sagradili kuću. Oboje su  svoje slobodno vreme  provodili u nadnici i nikakvog poštenog rada se nisu stideli i sada je tako - naglašava njihov sin.

Foto: Toppress

Ljubav između Zorana i Snežane desila se na prvi pogled

Recept za uspešan brak

Snežana i Zoran proveli su skoro pola veka zajedničkog života i nikada se nisu žalili, kako kažu nisu ni pomislili da jedno drugo prevare a ljubav koja se rodila na prvi pogled samo je iz godine u godinu bila sve jača.

- Uspeh za dug brak je veliko međusobno poštovanje, ljubav i tolerancija prema partneru. Naš dan obavezno počinje zajedničkom jutarnjom kafom i uz nju se dogovaramo šta ćemo raditi i kakve su nam obaveze, kako se dogovorimo i isplaniramo dan, tako mora i da bude - složni kažu najstariji Karići.

Da su se iskreno voleli i da je ljubav temelj uspešnog braka njih dvoje su i potvrdili a da nisu mogli jedno bez drugoga dokazali su još devedesetih godina kada je Snežana otišla da radi u Švajcarsku.

Njen bračni drug Zoran samo mesec dana posle njenog odlaska uzeo je odmor u svom preduzeću i otišao da je iznenadi i vidi, od tada se više nisu ni odvajali jedno od drugoga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set