• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2023

07:15

STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Nevreme širom Srbije, pali se meteo alarm!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

STIŽU PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Nevreme širom Srbije, pali se meteo alarm!

Podeli vest

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas se u Srbiji očekuje prolazno naoblačenje sa severozapada uz kišu i manji pad temperature, u centralnoj i južnoj Srbiji sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Uveče i tokom noći postepeno razvedravanje, prvo u Vojvodini, a zatim i u ostalim krajevima.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura od 4 do 12 stepeni, a najviša od 15 stepeni na severozapadu do 22 stepena na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu je za danas najavljeno prolazno naoblačenje uz manji pad temperature. Kratkotrajna kiša se najpre očekuje sredinom dana, a zatim uveče. U toku noći razvedravanje.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura oko 12 stepeni, a najviša oko 17 stepeni.

Foto: printscreen rhmz

U Srbiji će zbog najavljenih padavina na snazi biti žuti meteo alarm.

Foto: printscreen rhmz

Vreme narednih dana

U nedelju će biti pretežno sunčano i toplo, kasnije posle podne i uveče postepeno naoblačenje.

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje.

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.

Foto: printscreen rhmz

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra.

U sredu i četvrtak očekuju se jutarnji mrazevi, koji će na dva metra biti slabog intenziteta od -3 do 0 stepena, a pri tlu izraženiji sa temperaturom mestimično i nižom od -5 stepeni.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set