• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

13.05.2023

15:52

NA ZDRAVLJE! Čurug rešio problem s vodom za narednih 50 godina

Pokrajinska vlada

Vesti

NA ZDRAVLJE! Čurug rešio problem s vodom za narednih 50 godina

Podeli vest

Fabrika vode za piće koja je otvorena u ovom bačkom mestu dovoljna je da podmiri sve potrebe stanovništva.

 Sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima kapacitet od 30 litara u sekundi, proizvodnja može da bude aktivna 24 časa dnevno, čime je uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara dovoljno za sve nivoe potrošnje.

- Vrednost ove investicije je nešto više od 100 milona dinara i za pohvalu je što je najveći deo sredstava izdvojila lokalna samouprava. Prioritet Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine - izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Žabalj, kojoj pripada Čurug, Uroš Radanović izjavio je da je ova investicija od izuzetne važnosti jer obezbeđuje kvalitetnu pijaću vodu.

- Zajedničkim sredstvima rešili smo problem pijaće vode za narednih 30 do 50 godina. Od kada je izgrađen vodovod u Čurugu, 1970. godine, u ovoj oblasti nije bilo kapitalnijih ulaganja. U toku je izrada urbanističkih planova za izgradnju fabrike vode i u Gospođincima - naveo je Radanović.

Mirović je istakao da su u toku pripreme za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, dok su u Odžacima počeli radovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set