• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina.rs

15.05.2023

23:34

OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA ZASIJAĆE PUNIM SJAJEM! Do sada neviđena turistička atrkacija u Srbiji - Kreće izgradnja jedinstvenog staklenog vidikovca (FOTO/VIDEO)

Rina.rs

Vesti

OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA ZASIJAĆE PUNIM SJAJEM! Do sada neviđena turistička atrkacija u Srbiji - Kreće izgradnja jedinstvenog staklenog vidikovca (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Vlada Srbije i međuresorna Vladina radna grupa za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure, na čijem čelu je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, finansira i sprovodi niz projekata iz domena infrastrukture, turizma i ekologije.

Ovčarsko - kabarska klisura pravi turistički biser Zapadne Srbije koji će nakon duže od pola veka čekanja konačno zaisijati pravim sjajem. Vlada Srbije i međuresorna Vladina radna grupa za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure, na čijem čelu je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, finansira i sprovodi niz projekata iz domena infrastrukture, turizma i ekologije kako bi ovo područje postalo prirodna oaza za turiste svih profila – avanturističkog, zdravstvenog i duhovnog.

"Projekti koji kreću sa realizacijom tokom juna meseca, uključuju: Kapije dobrodošlice, vidikovac Kablar Skywalk, stiže nam prvi domaći ekološki trimaran, završetak projektovanja izmuljavanja jezera Međuvršje preko bilateralnog sporazuma sa Mađarskom, završetak projektovanja izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar banji, vodovoda i kanalizacije u Ovčar banji, uređenje priobalja od pristaništa ka brani Međuvršje, izgradnja parkinga na jezeru Međuvršje, nastavak izgradnje puta od Ovčar banje do Kablara, saobraćajnica i most u opštini Lučane, i mnogi drugi" navodi se u saopšenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Žitelji Ovčar banje, kao i ljubitelji Ovčara i Kablara, mogu da dožive sve promene i u što većem broju obilaze i uživaju u najpoznatijim lokalitetima. Kako se navodi već su se pojavili povratnici iz inostranstva koji vide novu šansu za život i rad u svom kraju, otvaranjem novih malih preduzeća, razvojem seoskog turizma, održavanjem raznih sportsko-kulturnih manifestacija, itd.

"Ovčar banja i klisura su tokom letnje sezone 2022. postali epicentar dešavanja, konkurentnih ostalim razvijenim turističkim destinacijama u Srbiji, sa originalnom i neistraženom ponudom, ljubaznim domaćinima i pravom merom moderno-tradicionalnog stila" ističe se u saopštenju.

U prethodnom periodu realizovano je niz projekata na ovom području, kao što su Amfiteatar, trg i park Ovčar banje, Pristanište na jezeru Međuvršje, Rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja, rekonstrukcija pristupne saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga, čišćenje trave i trske na jezeru Međuvršje. Prirodnjački centar u Ovčar banji koji je postao glavna stanica školama i akademcima iz prirodnih nauka Parking manastira Blagoveštenje u Ovčar banji, i započeta priprema i projektovanje mnogih drugih projekata.

Takođe, iz kabineta pozivaju sve sugrađane da učestvuju u daljem razvoju OKK, otvaranjem poljoprivrednih gazdinstava, etno sela, proizvodnjom čuvenih proizvoda sa Kablara i Ovčara, da iskoriste momenat ulaganja države, da se vrate u svoj kraj i da tu grade budućnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set