• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2023

23:11

NEVREME NAPRAVILO HAOS U KOCELJEVI! Bujica nosi sve pred sobom, poplavljene ulice, njive, plastenici... (VIDEO)

Printscreen

Vesti

NEVREME NAPRAVILO HAOS U KOCELJEVI! Bujica nosi sve pred sobom, poplavljene ulice, njive, plastenici... (VIDEO)

Podeli vest

Snažno nevreme pogodilo je danas Srbiju, najteža situacija je bila u Sremu i Novom Sadu, ali i Koceljevi.

U centru opštine Koceljeva, zbog izlivanja manjih vodotokova, poplavljene su ulice kao i nekoliko domaćinstava. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje za područje Severne i Zapadne Srbije na jake pljuskove s grmljavinom.

- U toku večeri na zapadu Srbije, u Sremu, delovima Bačke, severnog i srednjeg Banata lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom uz veliku količinu padavina, ponegde i grad, a u zoni jakih pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar - saopštili su iz RHMZ-a.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci jakog nevremena koje je pogodilo različite delove zemlje, a jedna od najteže pogođenih opština je Koceljeva gde su poplavljene ulice i nekoliko domaćinstava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U centru opštine Koceljeva, zbog izlivanja manjih vodotokova, poplavljene su ulice kao i nekoliko domaćinstava. Sve opštinske službe su na terenu, naveo je RTS na svom sajtu.

 

U Moroviću grad je padao pola sata, a usled nevremena automobili nisu mogli da prođu putem Laćarak-Čalma.

Najteže pogođena mesta u ovom području su Martinci, Čalma i Divoš. 

 

Evakuacija u Koceljevi

Zbog velikog nevremena sa obilnim padavinama i grmljavinom koje je večeras zahvatilo Koceljevu izlile su pritoke Tamnave, Rasnice i Lukinaca. Poplavljene su ulice u gradu jer kanalizacija nije mogla da primi ogromnu količinu vode koja se sručila za sat vremena.

- Sa ulica se voda slivala u dvorišta i prodrla u kuće i pomoćne objekte, kao i u industrijsku zonu - naveo je naš izvor.

U sektoru za vanredne situacije potvrđeno je da je bujica odnela most na Lukincu, kao i da je jedna starija osoba evakuisana jer je voda ušla u kuću.

- Vatrogasci spacioci su na terenu, pomažu ljudima da crpe vodu iz kuća - dodao je sagovornik.

Na društvenim mrežama žitelji Koceljeve objavili su apokaliptične slike i snimke nevremena koje je trajalo oko sat vremena. Jezera vode na ulicama, bujica koja ruši sve pred sobom, poplavljene njive, plastenici.... 

- Crpimo vodu iz kuće i garaže. Bujica je prodrla u plastenik, videćemo da li će se biljke oporaviti ili će sve da propadne - kratko je rekao Dragan Milovanović. 

Večerašnje nevreme podsetilo je Koceljevčane na poplavu pre četiri godine kada se Lukinac izlio iz korita i poplavio deo grada.

Iako su na ovoj pritoci Tamnave izvedeni regulacioni radovi  2020. godine, provala oblaka je večeras prepunila korito i prouzrokovala štetu na objektima i njivama koja će se tek procenjivati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set