• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

18.05.2023

10:57

POLICIJA I SPASIOCI POLOŽILI VELIKI ISPIT LJUDSKOSTI! Hrabro ulazili u vodu do glave, izvlačili zaglavljene iz automobila, žene nosili na rukama (FOTO)

društvene mreže

Vesti

POLICIJA I SPASIOCI POLOŽILI VELIKI ISPIT LJUDSKOSTI! Hrabro ulazili u vodu do glave, izvlačili zaglavljene iz automobila, žene nosili na rukama (FOTO)

Podeli vest

Novosadske komunalne službe od ranih jutarnjih sati rade na otklanjanju posledica sinoćnjeg nevremena, kada je usled obilne kiše na mnogim ulicama bio pravi potop, a pojedina vozila su bila skoro u potpunosti potopljena u vodi.

Najteže je bilo u Partizanskoj ulici, gde su ekipe JKP "Čistoća" jutros uklanjale nanose zemlje sa asfalta i čistile kanalizacione odvode, kako bi omogućili oticanje preostale vode.

Jedan deo ove ulice i dalje je zatvoren za saobraćaj, koji regulišu patrole policije. Sva vozila koja su noćas ostala pod vodom su do jutarnjih sati uklonjena. Tokom sinoćnjeg nevremena, između 19 i 20 sati, povređene su dve osobe u saobraćajnim udesima.

U lančanom sudaru koji se dogodio na Bulevaru Evrope, povređena je žena, stara 69 godina, koja je u svesnom stanju prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. U naselju Detelinara povređen je biciklista, star 41 godinu, a on je takođe prebačen na odeljenje hirurgije KCV.

Policija je izvukla i dve porodilje koje su bile u zaglavljenim automobilima i na vreme ih prebacila u porodilište u Betaniji.

- Policajci i spasioci su sinoć položili veliki ispit iz ljudskosti. Hrabro su ulazili u vodu do glave, izvlačili zaglavljene ljude iz automobila, a u jednom slučaju i čoveka koji je bio na krovu svog auta. Dvojica mladih policajaca su na rukama preneli dve devojke na potopljenom pešačkom prelazu kod jedne raskrsnice. Pokazala se još jednom ispravnim ona narodna da u svakom zlu ima nečeg dobrog, jer po reakcijama Novosađana na društvenim mrežama vidi se da su, malo je reči, oduševljenim postupcima i hrabrošću policajaca i pripadnika vatrogasno–spasilačke brigade - kaže za Informer J.M. (67), penzionisani inspektor MUP-a Srbije.

Foto: društvene mreže

Policajci spasioci na delu

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" su takođe na terenu i na nekoliko mesta uklanjaju palo drveće, a u Ulici Miloja Čiplića u naselju Satelit drvo i bandera su oštetili tri vozila.

Kolika je materijalna šteta od nevremena još uvek nije poznato i nju će utvrditi nadležne gradske službe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U SRBIJI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje - Sava će kod Šapca preći granicu redovne odbrane od POPLAVA
Srbija

U SRBIJI DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! RHMZ izdao upozorenje - Sava će kod Šapca preći granicu redovne odbrane od POPLAVA

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na Savi kod Šapca vodostaj 19. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zbog posledica padavina noćas intervenisali na teritoriji Novog Sada, opštine Beočin, kao i u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

18.05.2023

08:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set