• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jugmedia.rs

22.05.2023

09:03

IZ LESKOVCA, A NAJBOLJE RECITUJE U SRBIJI! Žiri ostao u čudu - Hana Stojiljković je  prva sa juga koja je pobedila na Smotri recitatora Srbije

jugmedia.rs

Vesti

IZ LESKOVCA, A NAJBOLJE RECITUJE U SRBIJI! Žiri ostao u čudu - Hana Stojiljković je prva sa juga koja je pobedila na Smotri recitatora Srbije

Podeli vest

Učenica petog razreda Osnovne škole „Josif Kostić“ u Leskovcu Hana Stojiljković osvojila je prvo mesto na državnoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u srednjoj kategoriji, odnosno, u kategoriji od petog do osmog razreda.

Hana je u Valjevu, gde se tradicionalno održava Smotra recitatora Srbije, predstavljalja Jablnaički okrug i recitovala je pesmu Brane Crnčevića "Igre".  Ova smotra odražala se po 54. put, a ovo je prvo dete sa juga Srbije koje je od njenog postojanja uspelo da dođe do pobedničke titule.

- Članovi žirija, a činili su ga profesori doktori sa Univerziteta u Beogrdau, su bili u čudu. Nisu verovali da neko iz Leskovca, dakle sa juga Srbije, može pravilnim književnim jezikom, i na način koji je ona to izvela, da odrecituje pesmu - rekao je Hanin otac Miodrag.

Foto: printscreen

Hanin talenat otkrio je njen učitelj Milan Tončić, sada direktor škole, a za smotru se pripremala sa profesorom srpskog jezika Dušanom Blagojevićem.

- Hana je do sada uvek bila prva na opštinskim takmičenjima, a druga na okružnim, koja se održavaju u Lebanu. Ove godine je pobedila na okružnom, pa i na republičkom, u konkurenciji od 35-oro dece - objašnjava Miodrag Stojiljković.

Još jedan rekord je mala Hana zabeležila na ovom takmičenju, a to je da je od 50 mogućih osvojila 49 poena, što, kako tvrdi njen otac, ni jedan takmičar nije uspeo.

Inače, Hana je odlična učenica, sa svim peticama. Njena mama Ivana je zaslužna za pravilan govor svog deteta, koje je Blagojević doveo do savršenstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovana Cakić

pre 11 meseci

Стандард српског језика је исти било у Београду, Чачку, Лесковцу или Врању. На основу чега ви изражавате одушевљење јер је она из Лесковца, а освојила је прво место? Њен понос је њено умеће јер је рецитовањем и својом интерпретацијом освојила прво место. Требали бисте као новинари пре свега имати поштовања о особи о којој јелте са таквим одушевљем пишете, а онда поштовати основни морални кодекс новинарства. Поштовање за девојчицу ИЗ ЛЕСКОВЦА!

nedostupna

pre 11 meseci

Hvala Bogu, da promovisete uspesne, mlade i lepe ljude, a ne samo da punite crne hronike.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set