• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2023

08:00

O HRABROJ VASPITAČICI SLAVICI PRIČA CEO ARANĐELOVAC! Nasred pešačkog oborio je auto dok je decu vraćala iz šetnje, ustala je i zbrinula mališane, a vozač pobegao!

printscreen

Vesti

O HRABROJ VASPITAČICI SLAVICI PRIČA CEO ARANĐELOVAC! Nasred pešačkog oborio je auto dok je decu vraćala iz šetnje, ustala je i zbrinula mališane, a vozač pobegao!

Podeli vest

Vaspitačica iz Predškolske ustanove "Duga" u Aranđelovcu sa grupom dece vraćala se iz obližnjeg parka i najpre sama stala nasred kolovoza da zaustavi saobraćaj, ali uprkos njenom upozorenju, čak i pešačkom prelazu, vozač ju je udario, pregazio preko stopala i nastavio svojim putem! Iako povređena vaspitačica je ustala i prestravljenu dečicu dovela do vrtića na sigurno.

Sve se to dogodilo prekjuče oko 11 sati u Ulici vojvode Putnika ispred samog objekta PU "Duga" a ovu vest potvrdila je i Jelena Živanović, pomoćnik direktora ove predškolske ustanove koja se javno zahvalila koleginici na savesnom činu. 

- Vodila je stariju grupu od 20 dece u park, u okviru redovnih aktivnosti, i pri povratku, zaustavila je saobraćaj, kako to, inače činimo. Ali, nepažnjom vozača ili njegovom nestrpljivošću, udario je direkto u nju. Sreća u nesreći je što su deca čekala u delu parka da pređu ulicu. Želim da joj zahvalim jer je odmah nakon udarca ustala i prevela decu preko ulice i odvela ih do sobe- rekla je Živanović za TV Šumadija. 

Foto: V. N.

Vaspitačica Slavica zbog prirode povreda završila je u gipsu i predstoji joj duži oporavak. 

- Dobro je što se to meni dogodilo i da nijedno dete tada nije bilo pored mene - rekla je svojim koleginicima. 

Vaspitačica Slavica:

Dobro je što se to meni dogodilo i da nijedno dete tada nije bilo pored mene

O njenom podvigu bruji ceo grad. Na društvenim mrežama svi je pozdravljaju, čestitaju za hrabrost i odgovornost, predlažu za nagradu Grada, ali ujedno još više negoduju zbog bahatog vozača i apeluju na policiju da ga što pre pronađu i kazne. 

Vozač je otišao sa lica mesta i neće snositi nikakve posledice. Vaspitačica je u trenutku šoka gledala samo kako da pomeri decu koja su vrištala i nije zapamtila tablice. Koliki nečovek možeš biti da u ovakvoj situaciji daš gas i odeš kao da ništa nije bilo. E takvi prvi bacaju drvlje i kamenje na sve naše koleginice. I još jedna stvar. Ovo nije prvi podvig i herojstvo jednog vaspitača, ali se o tome nikada ne piše i ne pominje, a vaspitači sa master diplomama ostaće zauvek "tete koje čuvaju decu" a ne vaspitno-obrazovni radnici na istoj lestvici kao i svi drugi prosvetni radnici - glasi jedan od komentara iz grupe na društvenim mrežama.

Foto: V. N.

Drugi kritikuju nepoštovanje saobraćajnih propisa i apeluju da policija uvede dežurstva i pored vrtića.

- Sve više je nervoznih i bahatih vozača u gradu. Mnogo njih ne staje ni kolicima sa bebama na pešačkim prelazima, jurcaju, blokiraju ono malo trotoara što grad ima - komentarišu Aranđelovčani.

Ulica vojvode Putnika osim saobraćajnih znakova ima jasno obeležen pešački prelaz i ležećeg policajca da bi vozači usporili, a dodatni problem kako je rekla direktorka PU "Duga" predstavlja i parkiranje automobila. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set