• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. B.

29.05.2023

18:33

ON JE TATA SA VELIKIM "T"! Samohrani otac brine o ćerki sa Daunovim sindromom - Evo kako njih dvoje žive (FOTO/VIDEO)

N.B.

Vesti

ON JE TATA SA VELIKIM "T"! Samohrani otac brine o ćerki sa Daunovim sindromom - Evo kako njih dvoje žive (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Anđeli Simić (16) kao bebi, lekari su genetskim analizama otkrili da ima Daunov sindrom. Do pete godine rasla je i uz mamu i tatu, a onda je mama odlučila da se razvede...

Anđela danas živi sa ocem Miodragom Simićem -Mijom (47) u malom fruškogorskom selu Šuljam kod Sremske Mitrovice, gde smo ih posetili.

- Pravi šok za nas nastupio je kada su nam saopštili rezultate genetskih pretraga da beba ima Daunov simdrom!– počinje priču Mija koji tada nije ni slutio kakva ga sudbina čeka.
Supruga ga je, kaže, potpuno neočekivano, napustila i podnela zahtev za razvod braka posle pet godina zajedničkog života.

- Posle neuspelih pokušaja mirenja ona dobija i privremeno rešenje o starateljstvu nad detetom,
no kako se tri meseca uopšte nije pojavljivala, sud mi je dodelio samostalno staranje o
Anđeli. Ogromnu pomoć i podršku u odgajanju ćerke pružila mi je pokojna majka Mileva. Ona je
kuvala, spremala, kupala devojčicu, vaspitavala je i naučila mnogim stvarima. U to vreme, ja
sam mogao da radim, u mitrovačkim "Komunalijama", jedno vreme i u Slovačkoj, bio sam
siguran da je dete u dobrim rukama. Majčina iznenadna smrt pre šest godina potpuno me je
dotukla! - nastavlja Mijo.

Foto: N.B.

Tata Mijo sa ćerkicom Anđelom živi u selu Šuljam kod Sremske Mitrovice

Problemi su se nizali jedan za drugim, dugovi se nagomilavali...

- Zbog Anđele ne mogu da radim, dok su ukupna primanja od Centra za socijalni rad u iznosu od 31.000 dinara nedovoljna- jada se otac, koji je problem pokušavao da reši, ali bezuspešno.

Kako su Simići živeli u trošnoj i neuslovnoj staroj kući, koja je prokišnjavala, Mijo se za
pomoć obraćao na mnogo adresa, ali mu je najveću donaciju u vidu građevinskog materijala i
svih troškova gradnje uputio Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici.
Stara kuća je potpuno obnovljena, a u produžetku je dozidan deo sa dodatnih šestdesetak
kvadrata sa novim kupatilom i kuhinjom.

-Boreći se sa nedaćama nikad nisam izgubio veru u ljude! Uvek i svuda ima dobrih i plemenitih ljudi, spremnih da pomognu. Ganut mojom životnom pričom puno nam je pomogao prijatelj iz Šida Boško Todorović, koga sam upoznao preko društvenih mreža. Ovaj plemeniti čovek otplatio mi je jedan deo duga za struju i dao mi svoj automobil da mogu Anđelu da vozim u Specijalnu školu u Sremsku Mitrovicu - ističe Mijo.

Anđelina mama se ponovo udala i ima dvoje dece. Mijo kaže da bi mu mnogo značilo da hoće da uzme dete bar na tri meseca. 

- Mogao bih mirno da odem u Slovačku, da zaradim i uštedim koju hiljadu evra da imamo za nabavku ogreva za zimu. Ali, ona uvek nađe neki izgovor da Anđela ne može biti malo duže kod njih. Kako god, mi ćemo se već nekako snaći, ja je volim najviše na svetu, moja je! Kad mi se obraduje i poviče "tata", nema veće sreće za mene - drhtavim glasom kaže Mijo.

Tata, volim te do neba!

Anđela je umiljato i lepo vaspitano dete. Goste ljubazno dočekuje, ali ne ometa u razgovoru. Voli da se igra sa kucama u dvorištu, u svojoj lepo uređenoj sobi. Uživa da gleda na laptopu
video klipove sa životinjama i scenama iz prirode, sluša Lepu Brenu i Dženifer Lopez, a
često zagrli tatu i kaže mu "Volim te do neba".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set