• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.06.2023

09:37

OVO JE STRAŠNO, VODA NAM JE U PODRUMU BILA METAR! Meštani Kosjerića očajni, evo kakvo je stanje posle poplave u naselju Brajkovići (FOTO)

printscreen

Vesti

OVO JE STRAŠNO, VODA NAM JE U PODRUMU BILA METAR! Meštani Kosjerića očajni, evo kakvo je stanje posle poplave u naselju Brajkovići (FOTO)

Podeli vest

Bujični tokovi koji su se, usled obilnih padavina juče tokom večernjih sati u opštini Kosjerić, tačnije naselju Brajkovići, izlili, povukli su se u svoja korita.

Voda je poplavila dvadesetak domaćinstava u tom naselju i prodrla u pomoćne i stambene objekte.

- Bukvalno dvadeset minuta je padala kišica, voda je nadolazila polako, slivala se sa brda, loše su nam cevi, loše su nam kanalizacije i podzemne vode, dovoljno je bilo i petnaest minuta da voda pređe preko praga. Do pola metra je voda dolazila u prizemlju, u podrumu je bila i do metar, u dvorištu je bilo do metar vode. Nije imala gde da odlazi. Jednostavno, viša sila - rekla je Danijela Pavlović, meštanka Brajkovića, kojoj je voda poplavila kuću, ali i poslovne objekte.

Ona je dodala da ovo nije prvi put da voda plavi ovaj deo opštine Kosjerić, ali da nikada nije tolika količina vode ušla u objekte.

- Kada sam došao da im pomognem, točkovi kamionski idu dole, niz put, ne možemo da ih uhvatimo. Vratio sam dvadesetak komada, ali ima ih još po polju da ih donosimo. Ovo je strašno - rekao je Mihajlo Jeftović.

Predsednik opštine Kosjerić, Žarko Đokić kao najveći problem nakon povlačenja vode istakao je zamućivanje izvora pijaće vode sa koga se napaja čitava opština Kosjerić, ali je izrazio nadu da će taj problem u toku dana biti rešen i da će meštani dobiti pijaću vodu.

- Voda se trenutno povukla. Pljusak koji je trajao svega pola sata je napravio katastrofu, gde se voda izlila u dvadesetak domaćinstava. U tim domaćinstvima je voda ušla u kuće. Voda se povukla, posledice su sanirane. Put Valjevo-Kosjerić je osposobljen, nadamo se da neće više biti kiše, ovo su bujične poplave koji nam iz dana u dan nanose sve veće probleme. Nadamo se da će kiša stati i da će situacija biti bolja po nas. Što se tiče opštine Kosjerić, imamo problema i sa pijaćom vodom. U Brajkovićima se nalazi izvor, bušotina Despotovići koja se trenutno zamutila - rekao je za Đokić.

On je rekao da će jutros zasedati štab za vanredne situacije i da će razmotriti trenutnu situaciju u mesnoj zajednici Brajkovići, što će diktirati dalje korake.

Na samom ulasku u naselje Brajkovići, voda sa lokalnog potoka potkopala je potporni zid koji preti da daljim urušavanjem ugrozi most preko reke. Đokić je naglasio da će pri rešavanju tog problema biti konsultovani stručnjaci JP „Srbijavode”, kako eventualnim obrušavanjem ne bi došlo do začepljenja mosta i novih izlivanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZEMLJOTRES U KRALJEVU!
Srbija

ZEMLJOTRES U KRALJEVU!

Prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda, zemljotres jačine 2,3 rihtrera, pogodio je u 4.49 teritoriju Kraljeva, sa epicentrom u ataru sela Žiča.

06.06.2023

07:25

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set