• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. B.

09.06.2023

17:50

U PARAĆINU POPLAVLJENO 100 HEKTARA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA! Na snazi je vanredna situacija zbog pucanja brane na Jovanovačkoj reci (FOTO)

S. B.

Vesti

U PARAĆINU POPLAVLJENO 100 HEKTARA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA! Na snazi je vanredna situacija zbog pucanja brane na Jovanovačkoj reci (FOTO)

Podeli vest

Zbog izlivanja Jovanovačke reke usled pucanja brane u ataru sela Drenovac i Sikirica tamo je na snazi i dalje vanredna situacija.

Obilne kiše koje su prethodnih dana pogodile ovaj kraj podigle su nivo vode u Jovanovačkoj reci pa je brana popustila u dužini od 15 metara.

Voda je nanela veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim površinama od 50 do 100 hektara. Meštani iz ovih sela ovde uglavnom gaje kukuruz, pšenicu i papriku. Situacija je za sada stabilna, ali zbog narandžastog meteo alarma, ekipe i dalje dežuraju na terenu.

Foto: S. B.

Ekipe štaba za vanredne situacije podigle su nasipe za odbranu od poplava

Sinoć su podignuti nasipi peska i podignuti bedemi radi odbrane od vode u slučaju većih padavina. Saša Ružić, član Opštinskog veća zadužen za vanredne situacije kaže da je situacija trenutno stabilna. 

- Reka se povukla u korito, ali smo u pripravnosti non stop.Mehanizacija je tu, podignuti su nasipi. Reč je o reci prve kategorije koja je u nadležnosti Srbija vode, njihove ekipe su na terenu zajedno sa timom vodoprivrede iz Ćuprije i nadamo se da i u slučaju nevremena, neće biti štete- rekao je Ružić za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set