• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

10.06.2023

20:35

DRAMATIČNO SPAŠAVANJE TURISTA IZ PODIVLJALE BUJICE! Želja da vide Valju Prerast zamalo da im bude POSLEDNJA U ŽIVOTU (VIDEO)

V. J.

Vesti

DRAMATIČNO SPAŠAVANJE TURISTA IZ PODIVLJALE BUJICE! Želja da vide Valju Prerast zamalo da im bude POSLEDNJA U ŽIVOTU (VIDEO)

Podeli vest

Obilne padavine koje su oko 16 sati zahvatile i područje Opštine Majdanpek, dovele su do izlivanja Šaške rečice koja je toliko nabujala da je vodena stihija nosila sve pred sobom.

Voda je čupala drveće iz korena, a u tom momentu su se na lokalitetu Valja Prerast zatekli turisti koji su želeli da vide nadaleko poznatu šuplju stenu.

Foto: V.Jović

 

Grupa koju su činila 34 turista neposredno pre oluje stigla je u svoje autobuse, dok je dvoje sa turističkim vodičem iz Majdanpeka, ostalo kod kamenog mosta zarobljeno u turiostičkoj kućici oko koje je divlja bujica sve nosila pred sobom.

Na lice mesta došla je ekipa Spasilačko-vatogasne čete Bor, Polcijske stanice Majdanpek i meštani koji su pokušavali da se probiju do zarobljenih tuista. Na svu sreću padavine su prestale i to je išlo svima na ruku u tom momentu.

Foto: V.Jović

 

- Da nije bilo ovih momaka spasilaca ne znam šta bih uradili. Možda bi morali da prespavamo ovde. Neću nikada da zaboravim kad je to odjednom krenulo i omalana rečica pretvorila se u pomahnitalu reku. Suze su mi krenhule kada smo ugledali oca od Danice Barbulović , turističkog vodiča koji je krenuo u strahu po svoje dete, priča još uvek uznemirena Aleksandra Živanović iz Beograda.

- Nije bilo svejedno. Hvala i momcima spasiocima i policiji I ljudima koji su ih obavestili da dođu po nas jer ovdse nema signala za mobilnu telefoniju, ističe Trista Zoran Živanović iz Vršca. Sa suzama u očima o svemu što ih je zadesilo priča i meštanka čija se kuća i imanje nalazi u blizini lokaliteta.

Foto: V.Jović

 

- Plačem i sad. Ništa nije nagoveštavalo ovako nešto. Kao da je nešto puklo na brdu i voda je krenula da nosi sve pred sobom.Nisam znala šta ću pre .Pozvala sam sina da krenemo da bežimo ali prvo sam krenuila da spasavam kerove , vidno uznemirena priča za Informer Georgina Bumbešević.

Turiste Aleksandru Živanović iz Beograda , Zorana Živanovića iz Vršca i Danicu Barbulović turističkog vodiča TO Majdanpek , uspešno su preko nabujale vode preneli pripadnici spsilačke čete Bor i Policijske stanice Majdanpek.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set