• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

16.06.2023

14:41

U ČAČKU DIŽU PANIKU I DELE FOTKE O POPLAVAMA IZ 2014! Biće krivičnih prijava - EVO KAKO JE TAMO SADA

I. M.

Vesti

U ČAČKU DIŽU PANIKU I DELE FOTKE O POPLAVAMA IZ 2014! Biće krivičnih prijava - EVO KAKO JE TAMO SADA

Podeli vest

Na društvenim mrežama jutros su se pojavile fotografije potpuno potopljenog Sportskog centra "Mladost" i košarkaške hale "Borac" koje su izazvale paniku u Čačku, što nije istina...

Naime, reč je o fotografijama iz poplava 2014. godine kada su ovi objekti zaista i bili pod vodom, ali je na društvenim mrežama u potpisu stajalo da je reč o trenutnom stanju.

- Ta vest se brzo proširila i ja sam obavestio nadležne da je reč o širenju panike i uznemiravanju javnosti od strane NN lica. Verujem da će protiv lica koje je širilo lažne vesti biti podneta krivična prijava - rekao je Bratislav Zečević, šef službe Civilne zaštite u Čačku, dodajući da se i njemu ovog prepodneva usijao telefon od poziva preplašenih građana.

Foto: I. M.

Postavlja se odbrana od poplava ispred SC "Mladost"

- Mi po nalogu preduzeća Srbija vode trenutno preventivno postavljamo džakove s peskom i barikade s ciljem da ti objekti budu zaštićeni u slučaju naglog porasta Zapadne Morave. Za sada je situacija pod kontrolom, SC "Mladost" i "Borčeva" hala nisu poplavljeni i nema mesta panici. Nama ovakve neprimerene objave otežavaju posao a kod sugrađana izazivaju paniku, koja nam u ovom trenutku nikako nije potrebna - zaključuje Bežanić.

Nalog na društvenim mrežama na kojem su se pre podne pojavile fotografije potopljenih objekata iz 2014. je uklonjen. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set