• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

07.07.2023

21:37

Strašno nevreme pogodilo mesto u Srbiji! Vetar jačine 120 km/h čupao drveće, tukao i grad!

Rina

Vesti

Strašno nevreme pogodilo mesto u Srbiji! Vetar jačine 120 km/h čupao drveće, tukao i grad!

Podeli vest

Nevreme, koje se juče popodne sručilo na Vršac i okolinu, nanelo je veliku štetu na usevima, drvoredima, objektima.

Najkritičnije je bilo u pograničnim selima Vatin i Jablanka, budući da je kiša sa olujnim vetrom stigla iz Rumunije. U jednom trenutku tu je tukao i grad.

U vatinskom ataru najviše je stradao suncokret. Brojne su njive na kojima su stabljike bukvalno obezglavljene, a šteta stopostotna. Polegla je i pšenica, koja još nije bila požnjevena.

U samom gradu, za svega pola sata palo je četiri litre kiše po metru kvadratnom, dok je severozapadni vetar od 120 kilometara na sat čupao i zdravo drveće.

Foto: rina

 

Najviše štete je u Gradskom parku, koji je od sinoć, iz bezbednosnih razloga, zatvoren za građanstvo.

Komunalci od jutros krče oboreno drveće i velike grane, koje su u padu polomile i nekoliko kandelabera.

Grane su popadale i u krugu Specijalne bolnice „Dr Slavoljub Bakalović“, kao i na Trgu Andrije Lukića i Omladinskom trgu, gde je stradalo i nekoliko automobila parkiranih ispod drvoreda. Pričinjena je manja materijalna šteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set