• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

08.07.2023

17:50

Čak 20 izvora čiste pijaće vode! Malo srpsko mesto po jednoj stvari mnogo bogatije od čitave Saudijske Arabije (FOTO)

RINA

Vesti

Čak 20 izvora čiste pijaće vode! Malo srpsko mesto po jednoj stvari mnogo bogatije od čitave Saudijske Arabije (FOTO)

Podeli vest

Sve je više oglasa u Srbiji na kojima se zemljište nudi na prodaju, a većoj ceni doprinose izvori čiste, pijaće vode koji se nalaze na njegovoj površini. Stanovnici šumadijskog sela onda nemaju razloga za brigu, jer su u njihovom mestu na nepunih dve stotine metara nalazi čak deset izvora čiste, pijaće vode.

- Mi vodu ovde prosipamo, dok u drugim zemljama je papreno plaćaju. Za njih su ovakvi prirodni izvori izuzetna retkost. Nismo ni svesni koliko smo bogati, ali tek usled epidemije koronavirusa svi se polako počeli da se vraćaju onim pravim vrednostima. Svi su se u poslednje dve godine prisetili motike, a pre toga su je ismevali. Sad smo se svi okupili oko domaćinstava koja su zarasla u korov. Trebalo je da nam 'dogori do noktiju' kako bismo shvatili da je priroda nepresušno bogatstvo i odakle potičemo - rekao je za RINU Dejan Milošević iz sela Borač.

Foto: Rina

 

Ovo mesto u srcu Šumadije svojevrsna je vazdušna banja, a specifična ruža vetrova i povoljna klima čini Borač idealnim mestom za oporavak i odmor, kako tela, tako i duše.

- Vazduh u kombinaciji sa vodom i vetrom čini preporod za organizam. Ovde je izuzetno bogatstvo borove, hrastove i cerove šume. Mi meštani sa tim živimo od rođenja i zato je većina doživela duboku starost. Često nam dolaze gosti iz velikih gradova i uvek se vraćaju, jer ovde život zaista ima drugu dimenziju - kaže Dejan, koji i sada ponekad zaspi u pravoj slamarici.

Foto: Rina

 

Ovaj vredni domaćin ima u planu da upravo u selu Borač na 550 metara nadmorske visine napravi kamp za decu, kako bi odrastala u prirodi i kako bi stvorili imunitet za ovaj virus koji trenutno hara planetom, ali i za mnoge druge koji se budu pojavili u budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set