• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mup

22.07.2023

00:29

Superćelijska devastirala Bačku Palanku! Na vesti o dramatičnoj šteti reagovao Igor Mirović (FOTO)

Informer/MUP

Vesti

Superćelijska devastirala Bačku Palanku! Na vesti o dramatičnoj šteti reagovao Igor Mirović (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je večeras Bačku Palanku, koja je najteže pogođena olujnim nevremenom u Srbiji.

Mirović je na svom Instagram profilu napisao da je u Bačku Palanku krenuo nakon "dramatičnih vesti o šteti nastaloj od nevremena".

"Polako stiže pomoć u Bačku Palanku. Na licu mesta su pripadnici MUP-a, lokalno rukovodstvo, komunalna preduzeća, stižu i dobrovoljci iz drugih opština i brojna preduzeća iz Novog Sada koji je takođe pogođen", napisao je Mirović.

Foto: Informer/MUP

 

 

Dodao je da za sada nema žrtava u Bačkoj Palanci, a da je deo mesta dobio struju. "Molim građane za malo strpljenja jer je raščisćavanje počelo", poručio je. Mirović je naveo i da je kulturni centar "Brana Crnčević" u Rumi oštećen u nevremenu kao i hram Srpske pravoslavne crve u Stejanovcima. Naveo je i da je u pripremi pomoć Pokrajinske vlade Rumi.

Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je večeras severozapad Vojvodine, Novi Sad i Beograd, da bi krenulo da se premešta ka Banatu, Borskom, Braničevskom i Podunavskom okrugu.

 

Foto: Informer/MUP

 

 

U prestonici nevreme slabijeg intenziteta

U Beogradu je padala jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom slabijeg intenziteta nego u Vojvodini. Veliko nevreme koje je prethodno zahvatilo Novi Sad izazvalo je nestanak struje u manjem delu grada, dok je snažan vetar obarao sve pred sobom.

Prvi na udaru oluje koja je u Srbiju stigla nakon što je prethodno pogodila Sloveniju, Hrvatsku i BiH bio je Sombor, gde je jak vetar oborio je nekoliko stabala u gradu i okolini. Oluja je zahvatila i Suboticu gde padala jaka kiša, ali vetar nije bio jakog intenziteta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set