• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2023

19:39

Katastrofa u Arilju: Nezapamćeno nevreme praćeno gradom lomilo stakla i crepove, potpuno uništeni malinjaci (FOTO, VIDEO)

RINA

Vesti

Katastrofa u Arilju: Nezapamćeno nevreme praćeno gradom lomilo stakla i crepove, potpuno uništeni malinjaci (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Strahovito nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je teritoriju opštine Arilje, jak i krupan grad načinio je ogromnu štetu u selima Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići, Severevo i jedan deo sela Kruščica.

Ogromna materijlna šteta načinjena je u malinjacima, po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv.

- Ovo je katastrofa šta nas je snašlo u jeku berbe, krupne ledenice su sve uništile. Maline, kupine sve je otišlo. Skoro da nema grančice koju nije polomilo, uništena je i sorta polka koja tek treba da dođe na rod. Očaj i tuga, eto samo to možemo da kažemo - rekli su za RINU meštani sela Trešnjevica.

Jak i krupan grad za samo par trenutaka obeleo je livade i njive, razlupao je stakla na automobilima i razbio crepove na velikom broju objekata.

- Još uvek nemamo zvanične podatke šteti, ali sudeći po video zapisima koje sam dobio, uništene su velike površine pod poljoprivrednim zasadima, ali i oštećeni pojedini objekti. Zbog neverovatne jačine grada, razbijani su crepovi na pojedinim objektima. Malinjaci su potpuno desetkovani. Meštani su zaista u ovom silovitom nevremenu pretrpeli ogromne štete - ističe Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set