• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. I.

08.08.2023

19:22

Hit! Ovde bi svi da se udaju i ožene! Grad najboljih zetova i snajki

TO Prijepolje/Privatna arhiva

Vesti

Hit! Ovde bi svi da se udaju i ožene! Grad najboljih zetova i snajki

Podeli vest

U Prijepolju se svakog leta održava jedinstven izbor za najboljeg zeta i snajku! Za ovu godinu to su Beograđanin Zoran Ranitović i Ivana Konjokrad, rodom iz Nove Varoši.

Na obali Lima, po tradiciji, obično prvih dana avgusta, kad se svima "podesi tajming" za odmore, Prijepoljci se okupe i, kažu, provedu najbolji vikend u godini. 

Takav je bio i ovaj za nama, a mada vreme baš nije bilo idealno, manifestacija "Limski darovi" je odlično protekla. 

Uz takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe, održan je i atraktivan izbor za najboljeg prijepoljskog zeta i najbolju snajku. 

Foto: TO Prijepolje/Privatna arhiva

Najbolji prijepoljski zet Zoran Ranitović sa suprugom Maricom

Pobednici, Zoran Ranitović (46) diplomirani pravnik iz Beograda i najsnajka Prijepolja Ivana Konjokrad (27) rodom iz Nove Varoši rado su sa nama podelili utiske. 

- Prijepoljski sam zet 10 godina! Supruga Marica, lekar i ja imamo četvoro dece i rado idemo u njen rodni kraj, a najteže nam svima pada povratak u Beograd - priča nam Zoran.  

Zet je, dodaje, u prijepoljskom kraju izuzetno poštovan. 

- Zato se tašte i tastovi veoma ponose svojim zetovim pa ih neizmerno i cene. Mogu da kažem da ni moji nisu izuzetak u tom smislu! - naglašava.

Kaže da je izbor više shvatio kao šalu, ali je sve to bio deo lepog druženja.

- Svaka prijepoljska ekipa koja se takmičila u kuvanju riblje čorbe ima svog zeta koji je van Prijepolja i komisiji daju opis svog kandidata koga kandiduju. Eto, tako ja pobedih - dodaje Zoran, a na poklon je sem medalje dobio zidni sat, diplomu i rokovnik. 

Ivana Konjokrad (27) je mlada snajka i po godinama a i po stažu - pola godine, ali je, kaže "to dovoljno da osvoji prijepoljska srca".

Foto: TO Prijepolje/Privatna arhiva

Najbolja prijepoljska snajka Ivana Konjokrad sa mužem Nikolom prijepoljski zet Zoran Ranitović sa suprugom Maricom

Sa mužem Nikolom, profesorom istorije, od pre nekoliko dana ima i devojčicu Galu. 

Ivana se za razliku od Zorana, sama prijavila za izbor, a sam tekst prijave, žiri je razoružao.

Ivana Konjokrad, devojačko Radmilović, iz Nove Varoši, rođena u Prijepolju, kao i većina Varošana (jer nemamo porodilište ) i kao i većina Varošana, Prijepolje i Prijepoljce gledala sam kao rivale i iskreno, ne sa mnogo simpatija (čekajte, nemojte da mi lupate minus u startu 😅).

U Prijepolje sam dolazila samo kad treba kod Bata hirurga ili do Đaka u sportsku opremu, dok nisam upoznala vašeg Prijepoljca, Nikolu Konjokrada profesora istorije u nekoliko prijepoljskih škola, a onda zbog fonda časova prebačenog da radi i u Varoš. Pet godina "jurnjave", a mog "bežanja", čuj Prijepoljac još predaje dosadnu istoriju! Ali, stig'o me je!

A onda je Ivana pokazala i zavidno znanje o familiji i Prijepolju...

- Familija Konjokrad je retka u Prijepolju, žive u ulici kod Filaretovog dvora, koju doživljavam kao beogradsko Dedinje...Možda nisam što bi se reklo idealna kao Šarampovka, da kuvam kao da sam iz Ivanja, da izgledam kao da sam iz Vakufa, jaka kao iz Zaluga (Prijepoljska naselja), ali zbog jednog Prijepoljca, zavoleh Prijepoljce više od Varoši, šetnju pored "vinograda" više nego setnju Zlatarom, "Petrovac" više od plaža na Zlatarskom, Mahove ćevape više od Zlatarskog sira, Sokolicu od Hodžine stene, a sa Prijepoljcima stvorih više empatije nego sa mnogim Varošanima (čak i prijepoljskim policajcima  (inače poznatim kao najrigoroznijim na nivou cele Srbije😅) - zaključila je Ivana. 

 

I dogodine, kraj Lima 

Foto: TO Prijepolje/Privatna arhiva

Najbolje organizatorke "LImskih darova" Zelda, Dunja i Milena

Uz podršku Turističke organizacije Prijepolja, tri devojke Zelda, Dunja i Milena organizovale su ceo program "Limskih darova". 

- U svetu sličnosti, želimo da budemo različiti. Najveći podstrek daju nam učesnici, koji dolaze  svake godine u sve većem broju. Pridružite nam se dogodine - poručuju organizatorke.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set