• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

10.10.2023

11:48

Fantastična vest za nekoliko hiljada žitelja čačanskih sela: Most preko Zapadne Morave koji je odnela vodena bujica biće završen do decembra

Rina

Vesti

Fantastična vest za nekoliko hiljada žitelja čačanskih sela: Most preko Zapadne Morave koji je odnela vodena bujica biće završen do decembra

Podeli vest

Radovi na izgradnji novog mosta preko Zapadne Morave koji spaja nekoliko sela i hiljade ljudi su u punom jeku.

Plan za završetak radova bio je mart sledeće godine, ali ovaj put izviđači su premašili sva očekivanja stoga će novi most koji će biti spas za mnoge meštane biti gotov do kraja decembra. Radove na izgradnji danas je obišao i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

- U junu je srušen most, ali i pre toga mi smo kao ministarstvo obezebdili novac za njegovu rekonstrukciju jer on nije bio u najboljem stanju. Saobraćaj je bio zabranjen za kamione. Nakon što je voda odnela most, obezbeđeno je još 220 miliona dinara za izgradnju novog mosta. Ono što je najvažnije jeste da će meštani imati bezbedan prelaz i mnogo bolji most, rekao je Vesić.

Foto: Rina

 

 

On je dodao da se ne mora dodatno naglašavati kolika je važnost ovog mosta, jer je on jedini koji spaja Čačak i Kraljevo i služi građanima da brže i lakše stignu, a ne da obilaze desetine kilometara kako bi došli do svojih njiva koje su smeštene na suprotnoj obali. Celokupna vrendost investicije je 720 miliona dinara.

Foto: Rina

 

 

- Izvođači su zaista odlilno uradili svoj posao, četiri meseca ranije će most biti završen, pošto je prvobitni plan bio mart sledeće godine. Pokazali su makismalnu efikasnost, istakao je Vesić.

Osim mosta preko Zapadne Morave, punom parom se radi i na rekonstrukciji mosta u Adranima kod Kraljeva koji je takođe odnet tokom junskih poplava.

Foto: Rina

 

 

- Takođe do decembra će biti gotov i taj most koji je uništen, i biće za 1.2 metar viši nego što je bio. Realizacija svih ovih projekata je najbolji pokazatelje uspešne saradnje resornog ministarstva i lokalnih samouprava, a na zadovoljstvo svih naših građana, zaključuio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set