• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer TV /Alo, Beograde

16.10.2023

09:40

(VIDEO) Da li znate da je Tarzan rođen u Srbiji? I to baš ovde!

Informer TV/Alo, Beograde

Vesti

(VIDEO) Da li znate da je Tarzan rođen u Srbiji? I to baš ovde!

Podeli vest

Najpoznatiji filmski Tarzan, Gospodar džungle, glumac Džoni Vajsmiler rođen je u selu Međa u Banatu! Kuća u kojoj je rođen i danas postoji u Ulici 29. novembra a naša ekipa nedavno je obišla ovaj kraj.

Rođen je kao Johan Peter ali je zbog mađarizacije stanovništva u tadašnjoj Austrougarskoj u krštenici upisano ime Janoš. Selo Međa u opštini Žitište u to vreme zvalo se Pardanj.

Mali Johan imao je svega sedam meseci kada su ga otac i majka, Peter i Elizabet poneli u beli svet. Ukrcali su se na brod u Roterdamu i emigrirali u Ameriku, u Čikago.

Vojislav Simić, sekretar Mesne zajednice Međa s ponosom priča o slavnom stanovniku.

- Džoni Vajsmiler se s roditeljima odselio 1904. a njihovi rođaci, potomci žive i danas ovde i u Beogradu- priča Simić i ističe da se Međani posebno diče činjenicom da je Vajsmiler petostruki Olimpijski prvak u plivanju.

Foto: printscreen

Džoni Vajsmiler bio je petostruki Olimpijski šampion u plivanju ali se proslavio ulogom Tarzana

Ištvan Jambor, prijatelj i komšija Vajsmilerovih prisetio se čika Petera, Džonijevog brata od strica.

- Kao deca smo slušali da je njegov brat u Americi čuveni glumac. Mi to tada nismo shvatali ozbiljno, bilo nam je čudno da je neko iz Međe u srodstvu sa glumcem i to Tarzanom. Mislili smo da se šali, ali kasnije smo shvatili da je govorio istinu- priča Ištvan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set