• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

11.01.2024

11:02

'Jovan je trčao zbog brata, ja ću zbog njega'! Saša će hodati do Lešja, a cilj mu je da pomogne povređenima u dva masakra

Privatna arhiva

Vesti

'Jovan je trčao zbog brata, ja ću zbog njega'! Saša će hodati do Lešja, a cilj mu je da pomogne povređenima u dva masakra

Podeli vest

Saša Žujić (43) iz Kruševca, video je u medijima da je Jovan Mitrović pešačio do manastira Tumane, kako bi ispunio želju jednog od dvojice nastradale braće kod Mladenovca koje je ubio Uroš B. Kada je Jovan ispunio svoj cilj, poželeo je da to isto uradi još neko, to je Sašu dotaklo i morao je da mu ispuni želju.

Plan je da iz Kruševca, do Lešja, Saša krene 13.01. a kako teče njegov plan, otkrio je za Informer.rs. 

- Moram da kažem da sam uvek bio neko ko je voleo da pomaže, i pre sam ovo isto radio, imamo i svoje neko udruženje, koje je pomagalo više od sto puta. Manastire pomažemo, mlade, svima kojima je pomoć potrebna - počinje Saša za naš portal. 

Jovanove reči, Sašu su dotakle. 

- Pročitao sam u novinama šta je Jovan Mitrović uradio za svoju nastradalu braću, i da je poželeo da to još neko uradi, ja sam istog trenutka rekao da ću to biti ja. Stupio sam u kontakt s njim, predstavio se i rekao šta planiram. Jovan mi je poslao račun na koji je i on skupljao novac kako bi pomogao povređenim osobama u masakru u toj tragediji. Ovim putem apelujem na sve, da pomognu koliko mogu, ja želim svima njima da pomognem da što lakše prebrode ove teške dane, idem da se pomolim za nastradale i one koji su preživeli da se što pre oporave - priča nam.

Saša je pre ovoga sprovodio razne akcije, a ona koju planira za ovu godinu, ostavila nas je bez tekst. 

- Planiram put Ostroga, to je 99% da idemo, a cilj je da se skupe sredstva koja će biti donirana povređenim učenicima u OŠ "Vladislav Ribnikar", želja mi je da se pomolim za njih, da se oporave i zaborave taj dan. Ne smatram da radimo nešto ogromno, ali radimo za našu decu, za naše ljude, za majku Srbiju. Mi smo jedni obični i humani ljudi - zaključuje Saša za naš portal, a mi mu želimo srećan put i da sve bude kako je planirao. 

Račun za pomoć ranjenima

Podaci za uplatu: Jovan Mitrović

Broj računa: 160-6000000847092-76

Svrha uplate: pomoć ranjenima u Malom Orašju


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set