• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

17.01.2024

15:17

Ko je spreman za ovakav posao? Deda mu dao desetak ovaca, a sad ih ima blizu 200! Samo ne zna šta će s vunom!

S. T.

Vesti

Ko je spreman za ovakav posao? Deda mu dao desetak ovaca, a sad ih ima blizu 200! Samo ne zna šta će s vunom!

Podeli vest

Miloš Vasiljević (36) iz Suve Morave kod Vladičinog Hana poslednjih dvadeset godina zarađuje i živi isključivo od toga što gaji ovce i prodaje jagnjad!

Ima 160 ovaca, od kojih se mnoge jagnje i po dva puta godišnje.
- To je sjenička ovca. Počeo sam sa stadom od desetak ovaca, a sa godinama se ono uvećavalo. Ispostavilo se to kao dobra investicija od koje može da se živi normalno - priča Miloš, koji je posao u mesari rano batalio i posvetio se ovčarstvu. 

Foto: S. T.

Dobro zarađuje od prodaje jagnjadi

 

Svestan da je to naporan posao i bez praznika i odmora, Miloš je rešio da obnovi posao od koga je nekada njegova familija dobro živela. 

- Prve ovce iz stada ostale su mi od dede. Sjenička ovca je poznata po kvalitetnom mesu. Izuzetno sam zadovoljan, jer je cena jagnjadi ove godine bila po pet evra za kilogram žive mere. Sve sam to prodao, ali vunu neće niko. Nju spaljujemo ili bacamo - kaže Miloš.

Foto: S. T.

Sad ih ima 160

 

O stadu brine zajedno sa majkom. Zimsko jagnjenje je prošlo, ostala je još po koja ovca da na svet donese prinovu.
Ovce svakog dana izvodi na pašu, po okolnim livadama i šumarcima, a one stižu čak i do pruge i magistralnog puta.

Za njima su svakodnevno i tri pulina, koji nepogrešivo teraju ovce tamo kuda Miloš želi da ih usmeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set