• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.02.2024

10:20

Kakva je to riba bila! Kragujevčanin podelio sećanje iz mladosti! Da se smeješ il' da plačeš?

Shutterstock

Vesti

Kakva je to riba bila! Kragujevčanin podelio sećanje iz mladosti! Da se smeješ il' da plačeš?

Podeli vest

Danas je 14. februar, pravoslavcima Sveti Trifun, slava vinogradara, a katolicima Dan zaljubljenih. Mladi u Srbiji, obično, međutim, uz vino slave ljubav....Ushićeno pripremaju iznenađenja, zakazuju večere, a i stariji se sete lepih dana mladosti...

Jedna priča sa društvenih mreža, privukla nam je pažnju...

 
- Sretoh pre neki dan jednu devojku koju znam još iz rane mladosti. Ukrstiše se pogledi, zablistaše osmesi. Prekinuh tišinu i tiho izgovorih:

- Kako si?

Kaže da je super. Živi sa majkom, zaglavila u nekoj firmi. Nije se udavala. Veli, nije naišao onaj pravi...

Foto: Shutterstock

 

 

Kakva je to riba bila! Trčao sam za njom par godina, izjavljivao ljubav, pisao stihove, donosio cveće i kolače. Ma nije me ... ni za suvu šljivu. Pita ona mene kako sam šta radim...

- Dobro sam, živim, a mislim u sebi, preživljavam.

- I dalje si u formi, zgodan si i lepši nego u mladosti. Treniraš nešto?

- Ma, pomalo, kada se stigne. Pazim se hrane.

Jedem govana pomislih u sebi. Dok joj učtivo odgovaram, oči mi lutaju i traže sve one zavodljive obline, čvrste i oble grudi nabrekle ispod košulje, duge vitke noge i vrele usne slađe od bogojavljenske vodice.

- Mogli bi se videti. Neko piće ili tako nešto - predloži ona meni i prekide moju pretragu njenog tela. - Sećaš se kako si trčao za mnom, koliko si često dolazio ispred moje zgrade da mi daješ poklone, govoriš stihove Pere Zupca i izjavljuješ ljubav. Uvek sam se divila tvojoj volji i upornosti. Simpatičan si bio. Da li si još uvek onako uporan. Da li ti se još uvek sviđam ili te je želja napustila? Jesu li ono stvarno bili stihovi Pere Zupca? 


Nasmeših se... "Sada me zoveš na piće i nudiš se, a kada si me odbijala ismevala i ubijala u meni svaki atom iskrene ljubavi bilo ti je smešno. Još kada sam saznao da si svima redom delila šakom i kapom, e, to me je dotuklo" - prenuh se iz tih misli, pa nastavih naglas: 

- Naravno, javi se pa ćemo se dogovoriti. Pozdravismo se sa istim onim osmesima na licima sa početka susreta. Naglo se okrenula i pošla niz ulicu.

Stajao sam još neko vreme i gledao u nju i njenih 110 kg dok se polagano udaljavaju pa pomislih: Kakva je to riba bila!
Autor je Nebojša Kovač iz Kragujevca
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set