• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

04.06.2024

11:28

Najlepša maturska slika dolazi iz Gadžinog Hana: Miljanu (14) na matursko veče ispratilo šestoro rođenih sestara i braće

Privatna arhiva

Vesti

Najlepša maturska slika dolazi iz Gadžinog Hana: Miljanu (14) na matursko veče ispratilo šestoro rođenih sestara i braće

Podeli vest

Odlazak na maturu značajan je događaj za sve maturante i njihove porodice, pa je ispraćaj na matursko veče neizostavno, a četrnaestogodišnja Miljana Cvetanović, maturantikinja iz Gadžinog Hana, imala je posebnu pratnju...

Na proslavu su je ispratili šestoro rođenih sestara i braće.

U Gadžinom Hanu koji ima svega 5.800 stanovnika i gde se godišnje rodi svega dvadesetak beba, Miljanina porodica je ubedljivo najbrojnija jer osim nje, njena majka Tomislava i očuh Bojan imaju i Marka (13), Anđelu (12), Iliju (10), Viktora (7), Miliju (5) i Leonoru (8,5 meseci).

Tomislava Cvetanović Durković (32) kaže za naš portal da su svi sa nestrpljenjem čekali matursko veče i njen suprug je samo zbog toga uzeo slobodan dan na gradilištu u Beogradu, gde od skora radi, i došao u Gadžin Han.

- Mi smo velika porodica i uvek nam po nešto nedostaje, kao recimo sada što nam nedostaje veš mašina i orman, ali smo nekako uspeli da izdvojimo novac da Miljani kupimo haljinu koja joj se dopala i da se spremi za maturu onako kako se njoj sviđa. Svi smo je zajedno ispratili do škole i gledali zajedno defile maturanata kroz Gadžin Han. Na žalost, u našoj opštini je sve manje i manje dece, tako da je ove godine bilo samo 20 maturanata iz svih mesta u našem kraju - rekla je Tomislava.

Foto: Privatna arhiva

Za maturu mora da se ima: mama Tomislava sa ćerkom Miljanom

 

Mnogi meštani Gadžinog Hana izašli su iz svojih kuća da bi pozdravili maturante.

- Matura se odlično završila, a sada nam predstoji Miljanin upis u srednju školu. Ona priželjkuje da upiše Ugostiteljsku školu i postane kuvarica. Veruje da će sa tom školom moći da lako pronađe posao i radi ne samo u Nišu već i na moru. Nadam se da će joj se želja ostvariti i podržaćemo je maksimalno da dođe do svog cilja - dodaje Tomislava.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Cvetanović Durković

 

Porodicu Cvetanović Durković oktobra prošle godine zadesila je nesreća jer im je skoro potpuno izgoreo socijalni stan u stambenoj zgradi u Gadžinom Hanu, tako da su tri meseca njih devetoro morali da žive u garsonjeri bez struje od 27 kvadrata. U momentu izbijanja požara u stanu su bile  Tomislava i njena ćerka Leonora koja je tada imala samo nedelju dana, a spašene su samo prisebnošću i hrabrošću njenog bivšeg muža Miladina Ribaća i komšija. Oni su protivpožarnim aparatom ugasili požar u hodniku stana i tako omogućili Tomislavi da sa bebom u naručju pobegne od vatrene stihije.

Zahvaljujući donacijama humanih ljudi devetočlana porodica se uoči Nove godine vratila u obnovljeni stan i nastavila borbu sa svakodnevnim životnim problemima koji muče velike porodice, poput onih da obezbede dovoljno hrane, odeće, knjiga i školskog pribora za sveu decu. Matursko veče najstarije devojčice, istakla je Tomislava, događaj je koji im je, posle mnogo teških dana, ulepšao svakodnevicu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set