• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B. I.

09.07.2024

15:18

Blago tašti i svekrvi! Izabrani najbolji zet i najbolja snajka!

B. I.

Vesti

Blago tašti i svekrvi! Izabrani najbolji zet i najbolja snajka!

Podeli vest

Tokom leta svaki grad u Srbiji organizuje razne manifestacije za zabavu, ali samo u ovom gradu, uz takmičenja u kulinarstvu i drugim veštinama, imaju izbor za najboljeg zeta i snajku!

U Prijepolju je proteklog vikenda u okviru prvog PP festa nastavljena i ova tradicija. 

Ovogodišnju titulu najbolje prijepoljske snajke ponela je Jasmina Simović, rodom iz Zaječara, dok je za najboljeg zeta izabran Senad Kulogija iz Priboja.


Za Senada je Prijepolje komšijski grad, pa je oduvek delom bio vezan i za njega, jer ipak, kaže, Lim ih spaja.

Kada se pre 14 godina oženio sa Haidom iz Prijepolja, pa iako živi u Priboju, ističe, i za Prijepolje je jednako vezan.
- Već 14 godina sam u braku sa jednom Prijepoljčankom i roditelji smo troje dece. Živimo u Priboju, a supruga je i zaposlena u njenom rodnom gradu, dok ja kamionom gazim drumove evropskih zemalja - kaže Senad.

Sve ove godine, otkriva nam, bio je veoma cenjen i poštovan zet, ali se nije nadao da će poneti titulu baš najboljeg! Dopada mu se, dodaje, misao manifestacije, i ne krije da mu je drago što je prijepoljski zet.

 

Najsnajka, Jasmina Simović, priča nam, u braku je već 25 godina i svo vreme živi u Prijepolju, koje posle toliko godina doživljava kao da joj je rodni grad.
- Pošto smo planinari, i suprug, i ja, na planinarenju smo se i upoznali, pa smo zajedno osvojili skoro pa sve planine u Srbiji. Tako je sve počelo, onda smo se na planini i verili, i krenuli naš zajednički život, i to baš u njegovom rodnom Prijepolju - priča nam Jasmina.

Koliko joj se dopada grad na Limu i život u njemu, u šali kaže, da godine koliko tu živi najbolje govore.

Dolazak skroz sa drugog kraja Srbije u Prijepolje, nije doživela kao veliki izazov, pa se veoma brzo privikla na ljude i način života od stotina kilometara udaljenog grada gde je rođena i odrasla.
Zajedno sa suprugom Dragoljubom, vlasnici su seoskog turističkog domaćinstva u Kamenoj Gori, koje se nalazi nedaleko od čuvenog Svetog bora, po kome mnogi i prepoznaju ovo planinsko selo. Uživanje joj je, kaže, kroz rad da turiste upoznaje sa prijepoljskim krajem, obilazeći Jabuku, Mileševu, Sopotnicu...

Titulu najbolje prijepoljske snajke, orkriva, nije očekivala, ali joj je čast što je nosi i ponosna je svojom porodicom. Majka je sina i ćerke, a sa nama je podelila i doživljaj, kada je pre nekoliko godina prva doplivala do Časnog krsta na Bogojavljenje u Limu.
Nastaviće, kaže, promociju Prijepolja, jer je zaista lep grad.
Čast im je, ističu oboje, jer su baš oni pobedili.

 

I dogodine kraj Lima

- Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, kao i uz pomoć prijepoljskih firmi i preduzetnika, i ovog smo leta organizovali "Limske darove", koji su, kao i do sada, okupili veliki broj učesnika i posetilaca. Svim nagrađenima obezbedili smo prigodne nagrade i lepo druženje - kažu organizatorke Zelda, Dunja i Milena, koje su se i ove godine potrudile da sve prođe kako treba. 

Foto: B. I.

Vredne organizatorke

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set