• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

09.11.2019

21:37

BRANISLAV PETRUŠEVIĆ JE IMAO ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT! Nije upao na glumu, a otac ga je upisao na NAJTEŽI SMER NA FAKULTETU!

Estrada

BRANISLAV PETRUŠEVIĆ JE IMAO ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT! Nije upao na glumu, a otac ga je upisao na NAJTEŽI SMER NA FAKULTETU!

Podeli vest

Glumac Branislav Petrušević Petrući umro je danas u svom stanu u 65-oj godini

Poslednje trenutke svog života proveo je sa suprugom Nadom, sa kojom je tri decenije bio u braku. Nada je pokušavala da ga reanimira, te mislila da se u trenutku šali da mu nije dobro, ali bilo je prekasno. Nakon 10 sekundi, Petrući je preminuo.

Petrući je sa svojim najmilijina, suprugom Nadom, sinovima Markom i Matejom živeo u ušuškanom potkrovlju, u kojem su medije svaki put dočekali sa širokim osmehom na licu.

Inače, malo ko zna da je Petrući u prvi mah pokušao da upiše glumu, ali da mu to nije pošlo za rukom, što nam je svojevremeno i sam prznao.

- Nisam imao sreće na Akademiji, bio sam dva puta u užem izboru i odustao sam, ali sam našao spas u „Indeksovom pozorištu". Meni je tata sledeće godine doneo indeks FON-a i rekao: "Studiraj. Smer južni - kibernetika." Nisam ni znao šta je to. Rekoh, gde me upisa tatica moj? Na najteži smer. Posle 16 datih ispita bio sam na raskrsnici, hteo sam da prekidam. Inercijski ga završih - ispričao je Petrući svojevremeno.

POSLEDNJI PETRUĆIJEV INTERVJU: Sve ovo radim zbog "prvog osećaja" KOJI ME I DALJE PRATI! (VIDEO)

S glumom u duši, Petrući je završio kibernetiku, čak se godinama i bavio poslom programera na RTS-u. Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi vruće političke, ozbiljne emisije.

BIVŠI INDEKSOVAC SAŠA KOVAČEVIĆ O SMRTI GENIJALNOG KOMIČARA: Petrući se pridružio Neši Leptiru

Petrući je na sceni Kombak dvorane 26.3.2019. godine obeležio svojih 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov. U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama "Tito u raju", "Boj na Kosovu", "Sa koje strane rešetaka je zatvor", "Kladionica - naša najrazvijenija privredna grana", "Brze pruge", "Yugo kako to gordo zvuči", "Vikend akcija" "Izbori bez izbora" i drugima.


- Moja pokojna majka je govorila: "A ti pre otud nego odovud, Bane?" I mene je iznenadilo, mislio sam da ću ostati u "Velikom bratu" nekoliko nedelja. Strategija mi je bila da se ne eksponiram previše prve nedelje, što mi je i uspelo. Moje bitisanje u Kući bilo je kao život jednog leptira dok nije sreo ponoćnu svetiljku. Trebalo je da mi se napravi situacija, pa da se ja razmašem i tu bi bio cirkus. Ali nisam došao do toga -

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija