• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.11.2019

21:14

SNAJA MI ZATRLA PORODICU! Strašna porodična tragedija Mirjane Perić (74) iz sela kod Niša: Otrovala mi je dve unuke, odrobijala ih, a onda se preudala!

Estrada

SNAJA MI ZATRLA PORODICU! Strašna porodična tragedija Mirjane Perić (74) iz sela kod Niša: Otrovala mi je dve unuke, odrobijala ih, a onda se preudala!

Podeli vest

Bivša snaja Tanja ubila je moje unučice Tamaru (2) i Draganu, koja je imala samo četiri meseca. Od tuge za decom umro mi je sin, a odmah za njim i muž. Ostala sam bez svega, a ona je već na slobodi, jada se Mirjana

Bivša snaja Tanja (44) otrovala je moje unučice Tamaru (2) i Draganu, koja je imala samo četiri meseca. Od tuge za decom umrli su mi i sin i muž. Tanja je kasnije odrobijala decu, izašla na slobodu, preudala se i nastavila da živi kao da ništa nije bilo. A meni je zatrla porodicu! Kunem je i dan i noć, jada se Mirjana Perić (74) iz Batušinca kod Niša.
 

 

Zašto? Tanja je na suđenju samo ćutala i smeškala se. Nikad nikom nije rekla zašto je pobila decu
Mirjana Perić


Snašlo ih prokletstvo
Nesrećna starica kaže da joj je snaja ubila unučice još 1996. godine, ali da joj tuga i dalje steže srce kao da se sve juče desilo. Na porodičnom ognjištu nekad najimućnije porodice u ovom kraju ostali su samo Mirjana i njen 96-godišnji svekar.


- Moj sin Dejan oženio se Tanjom 1994. godine. Napravili smo im svadbu kakva se ne pamti u ovom kraju. U naredne dve godine dobili su dve ćerkice. Bili smo presrećni, snaji nismo dozvoljavali ništa da radi, njena obaveza je bila samo da čuva decu, a mi smo radili i održavali domaćinstvo - priseća se Mirjana srećnih dana, koji nisu potrajali.

OBEĆALA JE DA ĆE BITI ZAUVEK SA MNOM POD JEDNIM USLOVOM! Ubica iz Jabukovca OTKRIO DETALJE O LJUBAVNICI MAJI

 


U proleće 1996. godine ona se zatekla u vinogradu, kad su je komšije pozvale da odmah dođe kući jer joj je umrla unuka Dragana, stara svega četiri meseca.


- Videla sam dete na krevetu, bilo je već modro. Tanja je ćutala... Svi u kući smo mislili da je prirodna smrt u pitanju, dešavalo se da beba iznenada umre. Okupala sam mrtvu unuku, obukla je, sahranismo je... Niko ni pomislio nije da je ubijena. A onda, prošlo je samo 15 dana kad su me ponovo pozvale komšije. Mrtva i Tamara! Nisam mogla da verujem! Dete od dve godine, zdravo, jako... Šta se desilo, kakvo nas je to prokletstvo snašlo? Došla policija, poslaše telo na obdukciju... Nije prošlo mnogo kad su zatražili da se Dragana iskopa iz groba - priča ogorčena Mirjana.

Foto: Informer DN


Niko do tada nije ni posumnjao u Tanju, sve dok nije potvrđeno da su i Dragana i Tamara otrovane.
- Sećam se, dok su iskopavali Draganu, Tanja je stajala pored groba i komentarisala: "To majka nikad ne bi uradila, da devet meseci nosi dete, pa da ga ubije." Policajac joj tad reče: "Neko je iz kuće. Bilo baba, bilo deda, otac ili ti, mora da se zna ko je." Sve su nas saslušavali. Mene su pitali kako sam ih čuvala, ja sam im rekla da bih namirila decu i ostavila ih kod majke, a onda bih odlazila u njivu. Tanja ništa nije pričala u kući tih dana. Samo je jela, i jela... Uvek je bila gladna. A onda, jednog dana su došli policajci, odveli je u sobu, a malo posle su izašli i rekli: "Priznala je" - opisuje tragediju očajna starica.

Sahrana umesto drugog rođendana

Mirjana Perić kaže da je Tanja ubila stariju ćerku Tamaru samo dan pred njen drugi rođendan.


- Bio je četvrtak kad je moj sin kupio prase, da bi u nedelju proslavili Tamarin rođendan. Međutim, Tanja je ubila dete u subotu, to nikad neću zaboraviti. To prase koje je trebalo da ispečemo za Tamarin rođendan posluženo je za njenu sahranu - kaže starica, koja i dan-danas ne skida crnu maramu od tuge.


Posebno je muči to što im Tanja nikada nije rekla zašto je tako svirepo presudila deci.
- Na suđenju je samo ćutala i smeškala se. Mogla je i nas u kući da okrivi, ali nije. Ne razumem zašto mi je pobila unučice... Ako joj nije bilo dobro, mogla je da ode, a da mi ostavi decu - priča Mirjana.

(FOTO) PLATA MI JE 47 EVRA, NE JEDEM NIŠTA PO DVA DANA! Profesorka Jasminka šokirala: Sin mi je često išao u školu gladan!

 


Tanja je posle kraćeg sudskog postupka osuđena na 12 godina zatvora i otišla je na izdržavanje kazne u ženski zatvor u Požarevcu, ali za Periće nije bilo utehe.
- Sin mi je umro pre deset godina, i to od tuge za decom. Iz dana u dan je sve više venuo... Stalno je išao na grob svojih ćerkica, sedeo je pored spomenika, milovao njihove slike. Ubrzo zatim je umro i moj muž, nije više mogao da trpi muku i tugu - ispričala je starica.

Foto: Informer DN



Otrov u mleku
Inače, tokom istrage ustanovljeno je da su deca otrovana pesticidom, takozvanom duvanskom vodom, koju im je majka stavila u mleko. Devojčice su umrle u mukama i jakim bolovima, ali Tanja je nakon njihove smrti novinarima ispričala da su njene ćerke iznenada "samo štucnule i prevrnule očima", i da ona ne zna šta im se desilo.


Nakon što je uhapšena, poslata je na posmatranje u psihijatrijsku bolnicu, gde je ustanovljeno da je bila uračunljiva kad je otrovala decu.
Ona je u međuvremenu odslužila zatvorsku kaznu, a zatim se preudala i zasnovala novu porodicu. Nikad nikom nije objasnila zašto je ubila svoje ćerkice. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Ostala sam bez svega, a ona je već na slobodi, jada se Mirjana To je slika našeg pravosuđa koje je reformisano 2009. godine a oni koji su 2012. došli na vlast i vlast su i sada, i ne pomišljaju da sadašnje sudstvo poboljšaju.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59