• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji list

23.12.2019

09:16

GLUMAC IZ ZRENJANINA OTIŠAO U OSIJEK, SADA SE BORI ZA ŽIVOT! Te večeri smo svi ostali u pozorištu, samo je Aleksandar krenuo kući...

Estrada

GLUMAC IZ ZRENJANINA OTIŠAO U OSIJEK, SADA SE BORI ZA ŽIVOT! Te večeri smo svi ostali u pozorištu, samo je Aleksandar krenuo kući...

Podeli vest

Glumac Aleksandar Bogdanović (45) bori se za život nakon što je teško povređen u udesu u Osijeku.

Njega je na pešačkom prelatu udario automobil koji je vozio mladić (22). 

Jutarnji list prenosi da je glumcu teško povređena glava, kao i da se nalazi u indukovanoj komi, pa su sve prognoze neizvesne.

- Bili smo u bolnici do 3 sata ujutro. Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći i uspeli da mu stabilizuju stanje. Sada je sve na njemu, molimo se da dobije ovu bitku - rekao nam je zabrinuti Bogdanovićev prijatelj i kum, takođe glumac HNK u Osijeku, Miroslav Čabraja.

Bogdanović, koji je u Osijeku, ne samo u HNK, veoma omiljen lik, baš se vraćao kući iz pozorišta gde je odigrao još jednu svoju ulogu. Čabraja je rekao kako je kompletna ekipa nakon predstave ostala u pozorištu na piću, a Bogdanović im je rekao da će to ovaj put da preskoči i krenuo je kući, gde su ga čekali supruga i sin Lav.

TRAGIČNO! Glumca udarila KOLA na pešačkom - Doktori morali da ga stave u KOMU! I dalje se BORE za njegov ŽIVOT!

Prelazio je pešački prelaz u blizini kuće, kada je na njega naleteo terenac kojim je upravljao 22-godišnjak i koji je nakon udesa pobegao s mesta nesreće, ali ga je policija ubrzo našla i privela.

Bogdanović je rođen u Osijeku 17.6.1974. godine, a Akademiju umetnosti završio je u Novom Sadu. Već je godinama jedno od zaštitnih lica dramskog ansambla HNK Osijeka čiji je član od 2011., kada se nakon 20 godina i vratio u rodni grad.

Zanimljivo, izuzmemo li Milana Štrljića, transfer Aleksandra Bogdanovića iz Narodnog pozorišta Zrenjanin u HNK Osijek, bio je prvi transfer nekog glumca iz Srbije u Hrvatsku. Bririljao je u ulogama Čičikova u „Mrtvim dušama“, za koju je dobio i nagradu za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009., kao i nagradu za glavnu ulogu viteza Oliver Urban na Marulićevim danima 2011. Bio je nominovan i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u „Ani Karenjinoj“ 2014., te za glavnu mušku ulogu Georga u „Ko se boji V.Woolf“ INK Pula...

Inače, Bogdanović je u detinjstvu bio i jedan od najboljih tenisera pionira u Hrvatskoj, a kasnije je u Srbiji bio i teniski trener mlađim kategorijama, pa je tako jedno kraće vreme trenirao i Novaka Đokovića te Anu Ivanović, tada još kao decu. Kasnije se još jednom susreo s Novakom 2003., kada se nakratko ostavio glume i počeo da radi kao teniski trener u Umagu, pa je i tamo radio s Đokovićem tokom njegovog prvog nastupa na teniskom turniru, gde je takođe pomagao i Marinu Čiliću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija