• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cnbc.com

05.03.2020

07:02

(VIDEO) SVAKOGA DANA, STARI DOMAR dolazio je u bolnicu, sedeo na istom mestu i pio kafu: Kada je u 92. godini umro, PORODICA JE OTKRILA NJEGOVU VELIKU TAJNU

Estrada

(VIDEO) SVAKOGA DANA, STARI DOMAR dolazio je u bolnicu, sedeo na istom mestu i pio kafu: Kada je u 92. godini umro, PORODICA JE OTKRILA NJEGOVU VELIKU TAJNU

Podeli vest

Da bi postao milioner, ne mora se dobiti na lutriji. Domar Ronald Rid je pravi dokaz za to!

Kako je dokazao Ronald Rid, domar iz Vermonta i čuvar na benzinskoj pumpi, sa skromnom platom može se uštedeti suma od čak sedam cifara. Naime, Ronald je preminuo 2014. godine, u 92. godini, i sve do tada niko nije znao da je skupio čitavih osam miliona dolara, zahvaljujući tome što je pametno trošio i investirao.

Čak je i njegova porodica bila veoma iznenađena kada su saznali za skriveno bogatstvo.

"Bio je izuzetan radnik, ali niko nije mogao ni da nasluti da je bio multimilioner", rekao je 2015. godine Ridov posinak, Filip Braun.

Rid je imao skromno detinjstvo. Bio je prvi u porodici koji je završio srednju školu i učestvovao je u bitkama tokom Drugog svetskog rata. Nakon rata je počeo da radi na benzinskoj pumpi i kao domar u jednoj od robnih kuća, oženio se i dobio dvoje dece. 

Foto: Printscreen You Tube/Brattleboro Memorial Hospital

Rid je živeo skromno. Nije trošio novac ukoliko nije bilo preke potrebe za tim. Prijatelji se sećaju da je vozio polovni automobil, koristio je zihernadle kako bi zakopčao kaput i sam spremao drva za zimu. 

"Siguran sam da ako je nedeljno zarađivao 50 dolara, da je trošio svega 10", rekao je prijatelj i komšija Mark Ričards. 

Takođe, Ronald je bio dobar akcionar.

"Gospodin Rid je posedovao najmanje 95 akcija u vreme njegove smrti, od kojih su mnoge bile u njegovom vlasništvu godinama, ako ne i decenijama", pisao je "The Wall Street Journal" 2015. godine.

Foto: Printscreen You Tube/Brattleboro Memorial Hospital

Rid je šest miliona dolara ostavio lokalnoj biblioteci i bolnici. 

"To je bila glavna tema grada. Ljudi još uvek pričaju o tome", rekao je direktor lokalne biblioteke za CNBC o donaciji od 1,2 miliona dolara, a tim novcem je obnovljena zgrada stara 50 godina.

Preostalih 4,8 miliona dolara od šest koje je donirao, otišlo je u bolnicu koju je redovno posećivao, ali ne radi lečenja. 

"Uvek je dolazio u bolnički kafe kako bi popio šolju čaja i pojeo engleski mafin sa kikiriki puterom. To je sve što je radio. I uvek je sedeo na istoj stolici u uglu prostorije", rekla je prijateljica Elen Smit.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bosko lasta

pre 4 godine

Umesto da je uzivao sa svojom decom i unucima on je izabrao da bude pametan i pije kafu u bolnici.bolje sto nisam pametan.

Coa

pre 4 godine

Vozio polovan automobil i sam spremao drva za zimu... Strpi se Srbijo, zemljo buducih milionera!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija