• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

29.06.2020

08:31

(FOTO) Ova devojčica ŠOKIRALA JE SVET: Zbog onog što se dešava sa njenim očima, lekari su uradili sve analize, ali je REZULTAT BIO ZAPANJUJUĆI

Estrada

(FOTO) Ova devojčica ŠOKIRALA JE SVET: Zbog onog što se dešava sa njenim očima, lekari su uradili sve analize, ali je REZULTAT BIO ZAPANJUJUĆI

Podeli vest

Slučaj devojčice iz Indije ostavio je u čudu lekare koji su je pregledali.

Jedanaestogodišnjakinju je u bolnicu u Nju Delhiju dovela majka, zabrinuta za ćerku koja je prethodnih nekoliko dana iz oba oka lučila krvave suze.

Stručnjaci su utvrdili da devojčica nije u prošlosti imala nikakva oboljenja koja bi mogla biti povezana sa hemolakrijom.

Devojčica je ostala na posmatranju nekoliko dana tokom kojih se takođe dešavalo da dva do tri puta dnevno luči suze sa tragovima krvi.

 

 

Urađen je niz testova. Opšti pregled pokazao je dobro zdravstveno stanje, a devojčica je imala savršen vid i očni pritisak.

Krvna slika joj je bila dobra, a na skeneru nisu primećene nikakve anomalije. Žlezde su bile normalne, a suze na analizama takođe nisu pokazale ništa neuobičajeno sem prisustva krvi u njima.

Na kraju, doktori su dijagnostikovali njeno stanje kao idiopatsko, odnosno da je nepoznat uzrok. Čitav slučaj objavljen je u uglednom medicinskom časopisu BMJ Case Reports.

Hemolakrija se najčešće povezuje sa bakterijskim konjuktivitisom, ali kod žena može da bude uzrokovano disbalansom hormona. Takođe, može da bude znak tumora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija