• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: CBS news/informer.rs

24.07.2020

17:12

UPOZNAJTE ČUDESNOG LERIJA! Proveo je 128 dana u BOLNICI ZBOG KORONE, više puta su hteli da ga isključe sa RESPIRATORA, a onda se desilo ČUDO!

Estrada

UPOZNAJTE ČUDESNOG LERIJA! Proveo je 128 dana u BOLNICI ZBOG KORONE, više puta su hteli da ga isključe sa RESPIRATORA, a onda se desilo ČUDO!

Podeli vest

Leri Keli je važio za jednog od najugorženijih pacijenata bolnice Sinaj u Njujorku.

Dan nakon što je primljen stavljen je na respirator pošto je koronavirus uništio njegova pluća. Posle 128 dana u bolnici i 51 na respiratoru, "čudesni Leri" najzad ide kući.

Leri je imao napade, a kada se njegovo stanje pogoršalo njegova žena morala je da zaustavi lekare da ga ne isključe sa aparata.

Posle 128 dana provedenih u bolnici, Leri je konačno pušten kući i može ponovo da zagrli porodicu.

Njegov brat dao mu je nadimak "čudesni Leri".

Kada je Keli, inače nastavnik u penziji, testiran pozitivno na korona virus u martu, rekao je kako se osećao "kao da ima prehladu". Nakon prijema u bolnicu, njegovo stanje se brzo pogoršalo.

"Dok sam bio u komi, imao sam pneumoniju oba plućna krila. Bio sam uznemiren pa su mi dali fentanil da me smiri. Postao sam zavistan od fentanila, pa su morali da me odbiju na metadonu. Imao sam krvarenje u mozgu, za koju su rekli da je prekrilo ceo moj mozak", ispričao je.

Doktori su pozvali njegovu suprugu, ćerku i sina, govoreći da se slažu da treba da ga isključe sa aparata za održavanje u životu i da se oproste sa njim.

"Bio je prikačen na dosta aparata, izgledao je grozno"; rekla je njegova ćerka.

Kako su doktori nastavljali da insistiraju da ga isključe sa aparata, njegova žena setila se poslednje poruke koju joj je poslao pre nego što su ga stavili na respirator.

"Obećavam da nikada neću prestati da se borim", napisao joj je suprug.

Ona im je rekla kako bi njen suprug želeo da živi.

Uz podršku porodice i predanog rada medicinskog osoblja, Keli je najzad otvorio oči na Uskrs.

"Imao sam sreću. Na Uskrs je u Njujorku umrlo 527 ljudi, svi su umirali oko mene, a ja nisam. Da li je to čudo? Ne znam, ali ova bolest ne pogađa samo pojedince, već i njihove porodice", rekao je Keli.

On je dodao kako "nikome ne želi ovo" kroz šta je on prošao, savetujući da svi nose maske.

Kako je rekao, posebno se raduje prvom obroku kod kuće sa porodicom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija