• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2020

10:00

OD NJEGA JE NASLEDILA TALENAT! Ovo je OTAC ISIDORE BJELICE - zbog njega je odrastala na AERODROMIMA! Poznat je ŠIROM SVETA i ušao je u GINISOVU KNJIGU! Želeo je da mu se ćerka bavi OVOM PROFESIJOM (FOTO)

Estrada

OD NJEGA JE NASLEDILA TALENAT! Ovo je OTAC ISIDORE BJELICE - zbog njega je odrastala na AERODROMIMA! Poznat je ŠIROM SVETA i ušao je u GINISOVU KNJIGU! Želeo je da mu se ćerka bavi OVOM PROFESIJOM (FOTO)

Podeli vest

Poznat je širom sveta

Otac pokojne književnice Isidore Bjelice je širom sveta poznati Dimitrije Bjelica - šahovski majstor, šahovski pisac sa preko 80 knjiga, novinar i autor pet televizijskih serija o šahu.

Isidora je bez sumnje od njega nasledila dar za pisanje, a zbog svog oca je, kako je pokojna Bjelica govorila pre, odrastala na aerodromima umesto u vrtiću. Dimitrije je svojim talentom i uspehom ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

NADŽIVELA JE ĆERKU! Ovo je majka Isidore Bjelice - Podarila joj je NESVAKIDAŠNJE DETINJSTVO!

Oba rekorda datiraju iz 1997. godine. U Subotici je odigrao simultanku na čak 312 tabli, a iste godine odigrao je simultanku naslepo u Herceg Novom, na 56 tabli. 

Isidora se na Instagram profilu prošle godine prisetila zanimljive anegdote sa ocem, koju ju je sa svima podelila.

OVAKO JE VILA PAJKIĆ REAGOVALA NAKON SAZNANJA DA JE OSTALA BEZ MAJKE! Povukla potez koji ukazuje na OGROMNU BOL S KOJOM SE TRENUTNO BORI!

- Sećam se dana kad je tata napravio ovu fotografiju. Stajala sam u svetlo plavom kaputiću i tata je glumio da me intervjuiše - i kad porasteš šta ćeš biti? Balerina? Glumica?

- Policijski inspektor - odgovarala sam kao iz topa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Odigrao partiju u Herceg Novom..bio srednješkolac i izvukao remi..često su dolazili tamo na more..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija