• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2020

11:46

NIJE IMAO ŠTA DA JEDE! Umesto u Holivudu završio u ZATVORU! Trebalo je da glumi VITA KORLEONEA u ''KUMU'' , ali je sve krenulo NAOPAKO!

Estrada

NIJE IMAO ŠTA DA JEDE! Umesto u Holivudu završio u ZATVORU! Trebalo je da glumi VITA KORLEONEA u ''KUMU'' , ali je sve krenulo NAOPAKO!

Podeli vest

Tužna sudbina

Jovan Janićijević Burduš slavu je stekao u seriji “Muzikanti” iz 1969, a blistavu holivudsku karijeru koja je bila pred njim, prekinuo je nesrećni slučaj.

Znamo je kao MILICU iz ''OTVORENIH VRATA''! Promenila je PROFESIJU, otišla za NJUJORK, a uopšte se NIJE PROMENILA!

Bekim Fehmiu u svojoj knjizi “Blistavo i strašno” o Janićijeviću je pisao ovako:

Foto: Printscreen You Tube

“Divni glumac Jovan Janićijević Janaćko, nezaboravni Burduš iz serije ‘Muzikanti’, bio je u Los Anđelesu mesec dana. Čak je i štampa pisala o tome kako je bio gost Džona Vejna. Ponuđena mu je glavna uloga don Korleonea u filmu ‘Kum’ pod uslovom da nauči jezik. Mene su već odredili za ulogu Majkla, njegovog mlađeg sina. Janaćko se više nikada nije vratio u Los Anđeles”, piše Noizz.

U svojoj knjizi Fehmiu je pisao kako su on i Jovan bili veoma blizu angažmana u čuvenom Kopolinom filmu “Kum”.

Naš glumac NEBOJŠA je u braku sa KOLEGINICOM već 20 godina - IMAJU PETORO DECE, a jedno ima VRLO ČUDNO IME!

Jovan Janićijević je, nakon što se proslavio u “Muzikantima” i tu stekao nadimak Burduš, koji će mu ostati do kraja života, 1970. godine proveo jedan period u Los Anđelesu. Tu je ostvario kontakte sa tamošnjim producentima i ubrzo ušao u najuži izbor za ulogu Vita Korleonea. Međutim, veliki problem bio je to što Jovan nije znao engleski.

U saobraćajnoj nesreći koju je izazvao nesmotrenom vožnjom u centru grada njegov suvozač je poginuo. Janićijević je osuđen na kaznu zatvora koju je izdržao u požarevačkoj Zabeli.

Foto: Printscreen You Tube

Posle toga je nastavio da glumi u filmovima “I bog stvori kafansku pevačicu”, “Valter brani Sarajevo”, u hit serijama “Majstori”, “Pozorište u kući”…

Poslednji put je stao pred kamere u filmu “Velika frka“ sa Gagom Nikolićem u glavnoj ulozi (1992). Iste godine je preminuo, 26. februara 1992. i, nažalost, postao još jedan od naših nepravedno zapostavljenih glumaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teodor

pre 2 godine

Auuu-h, da da, trebalo je da glumi Isusa Hrista pa mu se izmaklo. Dajte, ne lupajte gluposti, svetski veliki projekti se zasnivaju na ulaganju velikog novca. A uložen veliki novac treba da zaradi još veći novac, a to može samo svetska zvezda, poput Branda, a ne Janacko iz ulice MIloša Pocerca.

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija