• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2020

12:36

SOBARICA GA NAŠLA MRTVOG U SOBI! Nekoliko godina pre smrti ga UDARIO TAKSI, a evo po KOME JE Nikola Tesla DOBIO IME I koja mu je bila KRSNA SLAVA!

Estrada

SOBARICA GA NAŠLA MRTVOG U SOBI! Nekoliko godina pre smrti ga UDARIO TAKSI, a evo po KOME JE Nikola Tesla DOBIO IME I koja mu je bila KRSNA SLAVA!

Podeli vest

Ove detalje niste znali!

Na Pravoslavni Božić pre 75. godina u hotelu ''Njujorker'' na Menhetnu sobarica je ignorisla natpis na vratima sobe 3327 koji je glasio: ''Ne uznemiravaj'' te je ušla. U njoj je otkrila telo jednog od najvećih genija koja je naš svet imao. To je bio Nikola Tesla.

ZAVIO JE SUPRUGU DANICU U CRNO! Gru je ostavio DVA SINA IZA SEBE - Trenirao je VATERPOLO, a OVI njegovi hitovu su PESME ZA SVA VREMENA!

Foto: wikipedia.org

Evo još nekoliko zanimljivih činjenica o Nikoli:

On se čvrsto držao srpskih običaja, među kojim verovatno i najvećeg, odavanje počasti duhovnom zaštitniku, slaveći krsnu slavu u dalekoj Americi.

PROŠLA JE GODINA OD TRAGEDIJE! Grua ćemo VEČNO PAMTITI, a bio je na IVICI SMRTI i pre kobnog 9. septembra 2019!

Srbi su 30-ih godina sagradili crkvu Svetog Save u Geriju, u Indijani, a sam Tesla je bio kum crkve. Međutim, njenom otvaranju nije prisustvovao jer ga je udario taksi. Imao je tada 82 godine. Tesla je tada po svom prijatelju Mihajlu Dučiću, poznatom privredniku u Geriju, poslao 500 dolara za crkvu.

Foto: Pixabay

Iako se smatra da je dobio ime po svojoj krsnoj slavi, ipak ga je nasledio od svojih dedova sa očeve i majčine strane, jer su se obojica zvali Nikola. Jedan je bio profesionalni vojnik – graničar, a drugi sveštenik. Na dan Svetog Nikole, Tesla je slavio svoj imendan i krsnu slavu.

PRE 4 GODINE SVI SU PRIČALI SAMO O NJEMU! Sebi je smanjio platu da bi zaposlenima dao skoro 60.000 EVRA - EVO U KOM STANJU JE DANAS NJEGOVA KOMPANIJA!

BONUS VIDEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

DA LI BISTE PROBALI SARMICE OD PČELA! Specijalitet samo za najhrabrije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija