• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: radioaktivni komarac

31.10.2020

15:28

SVAKI NJEGOV FILM O BONDU KRIO JE JEDNU TAJNU Helikopter mu zamalo nije otkinuo glavu na snimanju, a NJEGOVA ŽIVOTNA PRIČA BOLJA JE OD BILO KOJEG FILMA

Estrada

SVAKI NJEGOV FILM O BONDU KRIO JE JEDNU TAJNU Helikopter mu zamalo nije otkinuo glavu na snimanju, a NJEGOVA ŽIVOTNA PRIČA BOLJA JE OD BILO KOJEG FILMA

Podeli vest

Glumac Šon Koneri preminuo je danas u 90. godini.

O njegovom životu na stranici Radioaktivni komarac napisana je iscrpna priča, koju prenosimo u celosti.

- Na mnogim listama proglašen je za najvećeg muškarca 20. veka (barem od njima poznatih, a to je opet dosta). Njegova majka je bila pralja, a otac je bio vozač kamiona, bili su jako siromašni. Kao klinac, ribario je u kanalu koristeći mamine stare najlonke, ali je kasnije u intervjuima izjavljivao da nikada nije dozvolio da ga skromni početak sputa u životu. Sa 13 godina se ispisao iz škole i bavio se raznim poslovima - raznosio je novine, mleko, bio je šegrt kod lokalnog mesara, a kasnije je radio u rudniku. Služio je u Kraljevskoj mornarici tri godine, krajem četrdesetih, i tada uradio dve tetovaže. Na jednoj piše "Škotska zauvek", na drugoj "Mama i tata".

 

 


Napustio je mornaricu zbog bolnih čireva u stomaku. Kada je postao glumac sav honorar od filmova "Robin Hud: Princ lopova" i "Dijamanti su večni" dao je u humanitarne svrhe.
U svim filmovima o Bondu je nosio periku, jer je kosu počeo da gubi u 21. godini. Van filma nije. Bio je drugi na izboru za mistera.
Par puta je bio u životnoj opasnosti, pretili su mu partneri od glumica sa kojima je igrao, pravili mu zasede, na snimanju filma "Iz Rusije s ljubavlju" zamalo nije izgubio život pošto je helikopter na setu proleteo tik iznad njega i zamalo ga obezglavio. Ipak sve je preživeo i danas je napunio okruglo 90 godina, dame i gospodo Šon Koneri, za mnoge jedini pravi Džejms Bond.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17