• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2020

18:46

KUSTURICA EKSKLUZIVNO ZA INFORMER O SVOM BRATU MARADONI: Dijego je živeo TRI ŽIVOTA ODJEDNOM, imao je zarazan osmeh i najbolji dribling!

Estrada

KUSTURICA EKSKLUZIVNO ZA INFORMER O SVOM BRATU MARADONI: Dijego je živeo TRI ŽIVOTA ODJEDNOM, imao je zarazan osmeh i najbolji dribling!

Podeli vest

Proslavljeni režiser Emir Kusturica skrhan je bolom zbog odlaska velikog Dijega Armanda Maradone sa kojim je drugovao i o kojem je snimio dokumentarni film.

Emir Kusturica i legendarni fudbaler Dijego Maradona bili su bliski prijatelji, a jedan drugog su čak zvali "brate". Povodom smrti Mradone, Kustirica je za portal Informer.rs izjavio:

Foto: printscreen You Tube

- Počinje kraj dvadesetog vijeka, napuštaju nas veliki tipovi ali njihova magija ostaje kao trag u kojem prepoznajemo veličinu same igre koja, opet bez njih ne bi bila ona koja nas uzbuđuje. Dijego je živio tri zivota odjednom i sva tri su se objedinila u njegovoj igri. To nije bila obična igra, bio je to ples njegovih predaka, on je, gdje god se našao donosio titule i bio neuporediv. Nikada jedan fudbaler nije privlačio toliko pažnje. Fudbaler koji je imao stav i kome je trebalo rezervno srce za sve izazove izvan terena, kojima, nažalost nije odoljevao.To je jedna od najvećih ikona dvadestog vijeka, ali ikona koja stajala ispred obespravljenih, Kastrov prijatelj, imao je zarazan osmjeh i najbolji dribling. Prije nego sto smo se sreli njegov lik sam zamišljao kao božansko biće Gilgameš boga upravnika mespotamske civilizacije. Ne znam da li je dvadeseti vijek imao jači simbol od moga upokojenog prijatelja Dijega Armanda Maradone - izjavio je Kusturica za naš portal i dodao:

- On je jedan od poslednjih koji je razgovarao sa mojom majkom, noć pred njenu smrt, i moja vezanost za njega prevazilazi svakako odnos režisera i glumca dok smo snimali film. On je jedna u nizu ikona zapadnog svijeta, i da je danas živ Endi Vorhol on bi stavio Maradonu pored Merlin Monro, i svih drugih najizrazitijih ličnosti kojima je obilovala druga polovina prošlog vijeka.

Foto: Reuters

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

Izvini Emire ali zar dvadeseti vjek nije zavrsio ? A ako nije do kada traje ?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija