• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2020

12:23 >> 13:07

(FOTO/VIDEO) POSLEDNJE ZBOGOM MIŠI ALEKSIĆU! Porodica i prijatelji se oprostili od čuvenog basiste Riblje čorbe, supruga i ćerka SLOMLJENE OD BOLA

Estrada

(FOTO/VIDEO) POSLEDNJE ZBOGOM MIŠI ALEKSIĆU! Porodica i prijatelji se oprostili od čuvenog basiste Riblje čorbe, supruga i ćerka SLOMLJENE OD BOLA

Podeli vest

Na beogradskom groblju Lešće porodica, prijatelji i kolege danas su ispratili na večni počinak gitaristu rok grupe „Riblja čorba“ Mišu Aleksića, koji je u nedelju 29. novembra u 67. godini preminuo u KBC „Bežanijska kosa“ od posledica koronavirusa

Među prvima došli su Đule "Van Gog", Dejan Cukić, kako bi svog kolegu i prijatelja ispratili na večni počinak.

U kapeli ovog beogradskog groblja izloženi su posmrtni ostaci čuvenog muzičara, a saučešća od prijatelja i članova familije primaju njegova supruga Jasmina i ćerka Mina koja je pre ulaska u kapelu poljubila, a potom i upalila sveću. 

Inače, kapelom osim plača odzvanjaju i rok instrumentali, uz koje su Jasmina i Mina poželele da se zauvek oproste od voljenog supruga i oca, a ispred sanduka izloženo je brojno cveće od kojih posebnu pažnju privlači ono u obliku bas gitare, koju je za života svirao.

 

To isto cveće nedugo zatim položili su na kovčeg.

Podsetimo, Aleksić je zbog koronavirusa hospitalizovan 13. novembra u KBC Bežanijska kosa, gde je i preminuo 29. novembra.

Miša je svoju karijeru započeo 1970. godine u bendu pod nazivom "Rojali" kao bas gitarista i vokalista.

Foto: printscreen

1971. godine Aleksić odlazi u Sjedinjene Američke Države gde je diplomirao.

Nakon povratka u Jugoslaviju, Miša je formirao bend "SOS" sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem. 

Aleksić je 1978. godine formirao bend "Riblju Čorbu" sa bivšim vokalom benda "Rani mraz" Borom Đorđevićem.

Tokom svoje karijere Aleksić je pisao pesme za Zdravka Čolića, Biljanu Petrović, Džezi Bel, Milorada Mandića i mnoge druge.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija