• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2020

09:32 >> 09:46

VELIKA TRAGEDIJA, STRAŠNA VEST! Umro Zoltan Sabo!

Estrada

VELIKA TRAGEDIJA, STRAŠNA VEST! Umro Zoltan Sabo!

Podeli vest

Tragedija u Bačkoj Topoli. U 49. godio preminuo je Zoltan Sabo, šef stručnog štaba superligaša TSC-a.

Kako prenosi Sport klub Sabo je umro tokom noći uzmeđu ponedeljka i utorka!

Sabo je započeo karijeru u mlađim kategorijama Jedinstva iz mesta Svetozar Miletić, da bi zatim prešao u Radnički iz Sombora. Seniorsku karijeru je počeo u Hajduku iz Kule sa kojim je u sezoni 1991/92. izborio plasman u prvu ligu SRJ. Nakon toga je četiri sezone proveo kao igrač Vojvodine. Sledi prelazak u beogradski Partizan gde je proveo takođe četiri sezone, tokom kojih je osvojio dva prvenstva i jedan kup.

Foto: Starsportphoto

 

Godine 2000. prelazi u korejski Suvon Samsung bluvings sa kojim je osvojio po dva puta Azijsku ligu šampiona i Super kup Azije, kao i po jednom korejski FA kup i Superkup.Iz Južne Koreje odlazi u Japan, gde tokom 2002. godine igra za Avispa Fukuoku. Sledi prelazak u mađarski Zalaegerseg, nakon čega postaje fudbaler AEK iz Larnake, gde osvaja kup Kipra u sezoni 2003/04.U sezoni 2004/05. nastupa za tadašnjeg drugoligaša Mladost iz Apatina, a poslednji klub mu je bio Cement iz Beočina

Foto: Starsportphoto

Zoltan Sabo

Prvi trenerski posao mu je bio u Kečkemetu, gde je bio asistent Tomislavu Siviću. Prvi samostalni posao je imao u Radničkom iz Sombora, a potom je u decembru 2011. preuzeo Hajduk iz Kule.

Nakon toga je nekoliko godina bio pomoćni trener Zlatomiru Zagorčiću sa kojim je sarađivao u Vojvodini, Liteksu i Donjem Sremu.U januaru 2016. je ponovo postao prvi trener i to novosadskog Proletera. U junu 2016. je preuzeo Jagodinu, ali se tu kratko zadržava pa ponovo preuzima Proleter. Od 2017. godine je sportski direktor TSC iz Bačke Topole, a leta 2018. je postao i trener, nakon smene Predraga Rogana.

Iz Srpske lige (treći rang) ga je doveo do Superlige, a onda i do kvalifikacija za Ligu Evrope prethodnog leta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija