• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2021

10:49

ODRŽAN POMEN LEGENDARNOM ŠABANU ŠAULIĆU! Muk u Aleji zaslužnih građana  - Porodica i prijatelji nisu mogli da zaustave SUZE /VIDEO/

Estrada

ODRŽAN POMEN LEGENDARNOM ŠABANU ŠAULIĆU! Muk u Aleji zaslužnih građana - Porodica i prijatelji nisu mogli da zaustave SUZE /VIDEO/

Podeli vest

Na današnji dan obeležavaju se dve godine od smrti legendarnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića. On je izgubio život 17. februara 2019. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa

Članovi porodice, kolege i prijatelji okupili su se danas u Aleji zaslužnih građana kako bi dali dvogodišnji pomen ovom legendarnom pevaču, koji je iza sebe ostavio brojne hitove narodne muzike po kojima ćemo ga pamtiti.

Među prvima se na groblju pojavio Hasan Dudić, pevačev brat, a potom su došli i članovi njegove porodice - udovica Gordana koja nije skrivala suze, sin Mihajlo, ćerke Sanela i Ilda. Naravno, ni kolege nisu mogle a da ne dođu na Šabanov pomen, pa su se tu našli i njegovi kumovi Zorica Brunclik i Kemiš, zatim pevačice Aleksandra Prijović i Marina Tadić, harmonikaš Mirko Kodić, voditelj Zoran Pejić Peja, pevač Saša Matić i durgi koji su ga obožavali.

Poznato je da su mnogobrojne kolege obožavale Šabana, te da je na mnoge od njih uticao i rado su voleli da čuju njegov savet. Zato nije ni čudo što i dve godine posle njegove smrti ne mogu da veruju da ga više nema.

 Njegova ostavština je velika. Počeo je vrlo mlad, s osamnaest je snimio prvu ploču, a singl "Dajte mi utjehu" bio je i lokalni hit. Na početku karijere znali su ga ponešto u Srbiji, ali onoj manje vidljivoj. Sve do trenutka kada je 1978. na publiku čitave Jugoslavije ispustio zver od pesme, originalnog i pamtljivog, dramatskog naslova. 

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6. septembra 1951. godine. Bio je srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Foto: Uglješa Ćurguz

Pomen Šabanu Šauliću

Među prvima na groblje je stigao Hasan Dudić, Šaban brat od tetke. Hasan nikada nije skrivao koliko mu je teško što je ostao bez njega, pa nema sumnje da mu je danas veoma teško jer je ostao bez njega.

Kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš stigli su na pomen Šabanu Šauliću. Pevačica je zagrlila kumu i dugo je držala u naručju. 

Foto: Uglješa Ćurguz

Aleksandra Prijović

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 3 godine

Dok su Šabam Šaulić i njemu slični u Aleji Velikana, dotle ćemo inženjere i lekare sa Torlaka, Vinče...sahranjivati po seoskim grobljima. Što bi rekli komunci: ŽIVELI PALI BORCI! Bruka...

nemanjicbgd

pre 3 godine

Dosli da se slikaju. A, on je bio legendaran sund pevac i alkoholicar.

DVE GODINE OD SMRTI KRALJA NARODNE MUZIKE! Šaban Šaulić je imao TEŠKO DETINJSTVO,  a jedna pesma GA JE VINULA U ZVEZDE! Foto/Video
Estrada

DVE GODINE OD SMRTI KRALJA NARODNE MUZIKE! Šaban Šaulić je imao TEŠKO DETINJSTVO, a jedna pesma GA JE VINULA U ZVEZDE! Foto/Video

Pre dve godine, 17. februara 2019, u saobraćajnoj nesreći poginuo je Šaban Šaulić. Njegova ostavština je velika. Počeo je vrlo mlad, s osamnaest je snimio prvu ploču, a singl "Dajte mi utjehu" bio je i lokalni hit. Na početku karijere znali su ga ponešto u Srbiji, ali onoj manje vidljivoj. Sve do trenutka kada je 1978. na publiku čitave Jugoslavije ispustio zver od pesme, originalnog i pamtljivog, dramatskog naslova. Zvala se "Dođi da ostarimo zajedno". Pesma nije ličila ni na jednu drugu. Ako postoji prvi "radikalni narodnjak", to je ovaj

17.02.2021

08:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija