• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. SPASOJEVIĆ

18.02.2021

07:35

IVA ILINČIĆ ZA INFORMER: Milena i ja smo dale PRIMER ŽENAMA - počele su da PRIJAVLJUJU ZLOSTAVLJAČE!

Estrada

IVA ILINČIĆ ZA INFORMER: Milena i ja smo dale PRIMER ŽENAMA - počele su da PRIJAVLJUJU ZLOSTAVLJAČE!

Podeli vest

Iva Ilinčić, koja je optužila poznatog učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za se*sualno zlostavljanje, kaže da joj je drago što su posle nje mnoge žene počele da prijavljuju nasilnike!

Lavinu je pokrenula njena koleginica Milena Radulović, koja je otkrila da ju je Aleksić silovao još dok je bila maloletna. Posle nje je Iva iznela u javnost da ju je Mika zlostavljao dok je imala 17 godina!

To je manipulacija

Hrabre glumice prijavile su nasilnika policiji i tako podstakla žene širom Srbije i regiona da učine to isto.

- Drago mi je što smo Milena i ja dale primer ženama da ne treba da trpe nasilje. U našoj priči se prepoznala i neka kasirka, domaćica, glumica, poslovna žena... Zadovoljna sam što su se sve one ohrabrile i počele da prijavljuju zlostavljače - priča za Informer zvezda serije "Žigosani u reketu".

Foto: printscreen Instagram ivailincic

Iva dodaje da su Milena i ona poslale poruku i svim nasilnicima da ne smeju da maltretiraju žene.

- Zadovoljna sam što se ovo pokrenulo i što smo dobile veliku podršku. Konačno se stvari nazivaju pravim imenom: "Da, to je zlostavljanje!", "Da, to je manipulacija", "To ne sme nikome da se radi". Ovo je i upozorenje svima onima koji imaju nedoličan pristup ženama da neće proći nekažnjeno - naglašava lepa glumica, koja na pitanje da li sebe doživljava kao heroinu svih žrtava se*sualnog nasilja, odgovara:

- Biću zadovoljna ako zbog ovoga bude makar jedna žrtva manje.

Ambiciozna glumica

Ivu u subotu očekuje premijera predstave "Kišne kapi na vrelom kamenju" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Zanimljivo je da je tema ovog komada u režiji Juga Radivojevića manipulacija od strane autoriteta - profesionalna, emocionalna i se*sualna.

Foto: instagram printscreen

- Igram Anu, ambicioznu glumicu na početku karijere. Tema predstave je i manipulacija, koja je prisutna na svakom koraku, u svim odnosima, a postoji i kao ucena. Uspela sam da odvojim ono što se meni dogodilo od teksta koji sam spremala. Ipak se to što sam preživela u "školi glume" dogodilo pre šest godina. S tim se nosim! Moje kolege nisu znale šta mi se desilo dok smo pripremali predstavu, saznali su sve iz novina - priča glumica.

Mika mi je bio kao otac

Iva je, odmah posle Milene Radulović, u javnosti ispričala kakav je pakao doživela u školi glume "Stvar srca" Miroslava Aleksića.

- Kontinuirano sam se*sualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: "Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se". A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - rekla je mlada glumica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija