• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: žena.rs

08.04.2021

08:26

KO JE GLUMICA KOJA JE OPTUŽILA LEČIĆA ZA SILOVANJE Merima Isaković bila  je jedna od najlepših Jugoslovenki, a njenu blistavu karijeru prekinula je TRAGEDIJA KOJU JE IZAZVAO PIJANI INSPEKTOR

Estrada

KO JE GLUMICA KOJA JE OPTUŽILA LEČIĆA ZA SILOVANJE Merima Isaković bila je jedna od najlepših Jugoslovenki, a njenu blistavu karijeru prekinula je TRAGEDIJA KOJU JE IZAZVAO PIJANI INSPEKTOR

Podeli vest

Merima Isaković juče je, posle više decenija iznela stravične tvrdnje o glumcu Branislavu Lečiću, te ga je, poput koleginice Danijele Štajnfeld optužila za silovanje. Glumica, rođena 1959. godine, svojevremeno je važila za jednu od najlepših Jugoslovenki, a ona danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom.

Merima je do svoje dvadeset prve godine snimila filmove "Ljubav i bes", "Jovana Lukina" i "Neka druga žena", a njena karijera prekinuta je 1980. godine, pošto je doživela tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je ostala invalid.

Proricana joj je sjajna budućnost. Miljenica publike, muza poznatih režisera, brzinom sna popela se na glumački pijedestal i blesnula na glumačkom nebu. U vreme kada je počeo da se prikazuje film “Neka druga žena”, u kome je, uz Dragana Nikolića, igrala glavnu ulogu, ona je bila u kolicima, a njene lepe noge zauvek su otkazale poslušnost. Nenadmašna Jovana Lukina iz istoimenog filma, nikada više nije zaplesala svoj magični ples.

Nedelju dana po završetku snimanja filma “Neka druga žena”, na peglicu koju je vozio njen brat naleteo je pijani inspektor SUP-a:

Foto: Printscreen You Tube

Merima Isaković kao Jovana Lukina u istoimenom filmu Živka Nikolića

– Mislila sam da sam umrla i da sam negde na nebu, sve oko mene bilo je belo, samo je sedam lica imalo bled i drapkasto-rozikast ten. U prvom trenu nisam razlikovala njihove bele mantile od zidova. Mislim da sam se smešila. Znam da će zvučati bizarno, ali tog prvog trenutka i sada se sećam kao nečeg vrlo baršunastog, nerealnog i lepog. Kada sam malo više došla svesti, ležala sam na leđima i nisam mogla da vidim imam li noge ili ne. Strašno sam se bojala da li ih imam. Kada sam shvatila da imam obe, bila sam presrećna. Da, sećam se ogromne radosti i mira u meni. Tada nikako nisam osetila ljutnju, bes ili nemoć. Rekla sam okamenjenim lekarima: “Ništa se ne brinite, sve će biti u redu.”  Moja reakcija nije bila rezultat neke velike mudrosti niti napora. To je deo moje prirode i zahvalna sam što je u mene utkana nit koja u svakom tunelu poseže ka svetlosti. Sve limite koji su usledili kao posledica povrede kičme, prihvatila sam kao izazov. Kada ste usred bitke, nema vremena niti prilike za nećkanja. Bilo je važno i to što sam dugo bila okružena ljudima kojima povreda kičme nije izazvala samo gubitak hoda i već mnogo čega drugog što je njihov život činilo vrednim življenja - rekla je pre nekoliko godina u ispovesti za portal "Žena.rs".

Najviše vremena posle udesa provela je u Rusiji. 

Foto: Printscreen You Tube

U filmu "Neka druga žena"

– Otkrila sam damare ruske krvi u sebi, i bukvalno, jer imam više ruske krvi nego svoje, dobijene transfuzijom tokom operacije. Od porodice Smirnov 750 grama i ostalih šest-sedam litara proteklo je mojim venama dok sam ležala 11 sati na operacionom stolu. Verujem da je ruska krv potekla mojim venama i kroz spoznavanje divnih ljudi, prijatelja koje sam stekla tokom bolničkih putešestvija - ispričala je.

Nakon Rusije, otišla je u Kinu, gde se srela sa budućim ocem njenog deteta i dobila sina Midu. Povratak u Beograd početkom devedesetih vratio ju je i na pozorišnu scenu u predstavi “Staklena menažerija” zajedno sa Žarkom Lauševićem. Nažalost, burne devedesete godine odredile su njenu dalju sudbinu.

Odlučila je da ode na Novi Zeland, gde je upisala je studije psihologije, a danas radi kao psiholog.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 3 godine

Pre 43 godine je silovana i sad je prijavila silovanje....sta da se kaze na sve ovo....

vitez

pre 3 godine

Ade žene stanite u red i prijvljujtese. a mislim da su mnoge silovale Lečića u snu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija