• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik

27.05.2021

09:47

"JAVILE SU MI SE NOVE ŽRTVE BRANISLAVA LEČIĆA..." Ponovo se oglasila glumica Merima Isaković: Ispričale su mi kako im je prilazio na razne NEDOSTOJNE NAČINE

Estrada

"JAVILE SU MI SE NOVE ŽRTVE BRANISLAVA LEČIĆA..." Ponovo se oglasila glumica Merima Isaković: Ispričale su mi kako im je prilazio na razne NEDOSTOJNE NAČINE

Podeli vest

Stojim iza svake reči na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila 2021. godine, ispričala je legendarna glumica Merima Isaković u novom velikom intervjuu medije

 

"Sve što sam ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad jednom mladom ženom, Danijelom Štajnfeld, koja je uspela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost. A i celo društvo jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu – jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije želela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Verovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge devojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti."

Merima Isaković ispričala je da su joj se nakon potresnog svedočenja u intervjuu javile devojke koje su joj ispričale kako im je Lečić prilazio na razne nedostojne načine.

"Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te devojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja. Voljne su da svedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima u tabloidima, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet."

Foto: tanjug/printscreen You Tube

Tekst potpisa

Svedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da on preda snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zem

pre 2 godine

BRAVO za sve žene koje se bore da se dokaže istina! BRAVO za sve žene koje se bore protiv nasilja! Ne brinite za klevete, to je na dušu onih koji se time bave! To su jadnici!

LJUBICA

pre 2 godine

Merima Isakovic to radi zbog medijske paznje i zato sto je placena za to. Sem toga nije ona tako velika moralna gromada da bi se brinula za dobrobit drugih. Koliko je pra nasa drzava dala za njeno lecenje? A nije nastradala na gradilistu vec zbog pijanstva. Da ne pominjem zahvalnost zeni koja je primila, a ona za uzvrat prigrabila njenog muza.

mirko

pre 2 godine

Ljubice drugarice, da li si poslusala snimak razgovora izmedju Danijele i Lecica? Ako jesi kako je moguce da i dalje ovako reagujes?

kurto

pre 2 godine

A bre u ovoj Srbiji svi su jebani bez svoje volje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija