• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/U.Ć.

30.09.2021

12:18

30 GODINA OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA! Udovica zagrlila SPOMENIK, Aco Pejović je TEŠIO - tuga na GROBLJU /FOTO/VIDEO/

informer.rs/Goran Todorović

Estrada

30 GODINA OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA! Udovica zagrlila SPOMENIK, Aco Pejović je TEŠIO - tuga na GROBLJU /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Legendarni pevač i jedan od najvećih boema, Toma Zdravković, preminuo je na današnji dan pre tačno 30 godina.

Kompozitor Željko Joksimović, takođe se pojavio na pomenu legendardnog pevača.

Foto: printscreen tvin

Željko Joksimović drži govor

Jovana Tipšin je istakla da je oduvek imala posebno poštovanje prema Tomi Zdravkoviću.

Aco Pejović je naglasio koliko je Toma Zdravković bio veliki pevač i da je ostavio neizbrisiv trag, ali pomenuo koliko je bitno što su snimili film o njegovom životu. Pevač priznaje da je nekoliko puta plakao uz njega:

11 puta sam pogledao film - istakao je Pejović.

Njegova udovica spremila je žito i posluženje i piće koje je donela na groblje, a u jednom trenutku i zagrlila je spomenik.

Pevač Aco Pejović je tešio Tomonu udovicu.

Foto: informer.rs/Goran Todorović

Spomenik Tomi Zdravkoviću

Njegovi najbliži okupili su se na groblju kako bi mu odali počast, a Tomina supruga pre nekoliko dana stigla je iz Amerike kako bi na ovaj dan mogla da ode na grob kao i svake godine.

 Pomenu su prisustvovali pevač Aco Pejović, menadžer Bane Obradović, pevačica Jovana Tipšin.

 

 

Toma je sebe ostavio hitove bez kojih ni dan danas ne može da se zamisli noć u kafani, a nedavno je premijerno prikazan i dokumentarni film o njegovom životu.

Pesame poput "Danka", "Kiša je padala", "Da l' je moguće", "Svirajte noćas samo za nju" samo su neke u kojima je iskazao svoju emociju i tugu.

Foto: informer.rs/Goran Todorović

Aco Pejović

Podsetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pećenevcima, kraj Leskovca gde je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu posle 18 godina borbe sa kancerom prostate.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amina

pre 2 godine

Aco pejovic nek ostavi mirkofon poznati pop folk pevac Aco pejovic se poljubio u filmu tome zdravkovica ponoc nek Aco pejovic ostavi pevanje za Acu pejovica nije pevanje nek se posveti poroizvodnjom povrca nek ne bude vise pevac Aco pejovic nek Aco pejovic ostavi koncerte nastupe nek ode sa pozornice Aco pejovic je spavao sa suzanom brankovic u filmu ponoc Aco pejovic odusatane od karijere

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija