• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. M.

09.11.2021

08:45

POZNATI PEVAČI NE PRESTAJU DA OPLAKUJU VOLJENOG KOLEGU: I mi ćemo uskoro gore za Marinkom...

Novak Đurović

Estrada

POZNATI PEVAČI NE PRESTAJU DA OPLAKUJU VOLJENOG KOLEGU: I mi ćemo uskoro gore za Marinkom...

Podeli vest

Smrt Marinka Rokvića (68) potresla je celu estradu!

Njegove kolege već treći dan su u šoku i ne mogu da poveruju da je legendarni pevač izgubio bitku sa teškom bolešću.

Lep i gospodin

Vesna Zmijanac kaže da nikada neće zaboraviti druženje sa Rokvićem i njihove zajedničke turneje.

- Nemam reči, a nemam više ni suza... Marinko i ja smo proveli mnogo vremena zajedno. Bili smo kao porodica. Nas dvoje smo generacija i često smo zajedno nastupali. Zato mi sve ovo tako teško pada. Zapitam se: "Šta se ovo dešava? Hoćemo li svi polako da se selimo gore za njim?" - priča folk zvezda sa knedlom u grlu i dodaje da je u subotu, kada je saznala tužne vesti, morala da nastupa u Crnoj Gori jer je imala unapred zakazanu tezgu:

- Te večeri sam publici otpevala Marinkovu pesmu "Ti za ljubav nisi rođena". Mislila sam da ću da crknem koliko mi je bilo teško! To mi je inače omiljena pesma i uvek ću je pevati za njega.

Vesna se prisetila kako su izgledale te njihove čuvene turneje osamdesetih godina, kada su naše najveće zvezde putovale autobusom od jednog grada do drugog.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Vesna Zmijanac

- To je bilo jedno prelepo vreme... Nas pedeset je išlo zajedno na nastupe i festivale. Marinko nije hteo da putuje autom, već autobusom, zbog tih naših druženja. Nema više takve ekipe kao što smo mi bili... Sećam se da smo svaki put bili tužni kada se završi neka turneja, pa moramo da se vratimo kući. Marinko je bio zvezda od kada se pojavio na našoj sceni. Lep, dobro je pevao i bio jedan pravi gospodin. Bila su mu otvorena sva vrata... - priča naša sagovornica.

Čuvaju ga anđeli

Rokvićevu smrt teško je podnela i njegova koleginica Nada Obrić, koja je četiri puta uspela da pobedi rak.

Foto: Novak Đurović

Nada Obrić

- Dosta smo radili zajedno, baš sam ga volela i poštovala. Nisam mogla da verujem da je preminuo... Očekivala sam da će on meni doći na sahranu. Sigurna sam da je sada na nekom boljem mestu i da ga čuvaju anđeli. Neću moći zbog korone da mu dođem na sahranu, ali sam sigurna da ću ubrzo i ja da odem za njim i da će me on tamo sačekati. Umorila sam se od svega - kaže Nada.

Sahrana u četvrtak na Novom bežanijskom

Marinko Rokvić biće sahranjen u četvrtak na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo je zakazano za 14.30 u Crkvi Svetog apostola Tome.

Legendarnog pevača ispratiće porodica i najbliži prijatelji, kao i brojni poštovaoci njegove muzike.

Cakana: Gubitak za naciju

- Nedostajaće mi mnogo... Bio je divan čovek, duhovit, pun razumevanja. Znala sam da je bolestan, ali sam mislila da će proći. Ovo nije gubitak samo za nas pevače, već za čitavu naciju

Neda Ukraden: Živeće kroz pesme

- Iza sebe je ostavio divne, talentovane sinove i svoje velike hitove narodne muzike. Marinko će zauvek živeti kroz pesme. Neka moj prijatelj počiva u miru, porodici najiskrenije saučešće.

Halid Bešlić: Odlazi moja generacija

- Izgleda da je došlo vreme da ode moja generacija... Marinko je bio pevač kakav se jednom rađa. Poslednji put smo se čuli pre šest meseci. Otkako se razboleo, povukao se i nikome se nije javljao

Zlata Petrović: Mislim da je ovo košmar

- Otišao je čovek koji je trenirao i vodio računa o zdravlju. Sve mislim da sanjam i da ću se probuditi iz ovog košmara. Nemam ja više snage za ovakve vesti, neverovatno mi je da više nema Marinka

Miloš Bojanić: Sve nas ovo čeka

- Neka ga nebo primi u svoje carstvo. Sve nas ovo čeka jednog dana. Teško mi je kada čujem da je neko nepoznat preminuo, a kamoli neko koga sam godinama poznavao i sa kim sam nastupao.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 2 godine

Pravoslavni vernici uvek imaju problem i sa recima i sa pisanjem kad neko od nas se upokoji,uvek se naprave ogromen naslovne stranice na portalima u novinma na televiziji da je neko bio pozvan na veciti odmor i u poljima naseg stvaraoca u koga kao ceo zivot verujemo.Tacno je to da je tesko se rastaviti ali vera treba da bude jaca od bola jer verovati u Boga bol netreba da postoji nego radost jer tim putem upokojenja idemo ka susretu sa Bogom Isusom Hristom koji je na sve stvorio i dao nam zivot i koji je smert za nas pobedio.Zato me mnogo uvek cudi kad se neko upokoji a pogotovu od glumaca,pevaca,politicara,koji se smatraju kao neki visi od obicnog coveka a ne razmislja se da su to obicni smrtnici jer zivot je svima nama isti i u njemu postoji rodjenje i upokojenju,zato kad se neko upokoji ja se radujem,ne zato sto nece mi nedostajati nego zato sto ce se sa Bogom susresti,sa Apostolima i Angelima koji nas sve cuvaju da budemo odvedeni na pravo mesto.Svima upokojenima miran veciti zivot a nama na zemlji neka nam Bog oprosti jer nismo svesni da sami sebe lazemo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05