• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2021

10:49 >> 12:00

ODRŽANA KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od pevača - veliki aplauz u sali radio Beograda

Zoran Sinko

Estrada

ODRŽANA KOMEMORACIJA MARINKU ROKVIĆU Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od pevača - veliki aplauz u sali radio Beograda

Podeli vest

Komemoracija povodom smrti pevača Marinka Rokvića održana je danas u Kamenoj sali radio Beograda, a sahrana će biti u 14:30 časova na Novom bežanijskom groblju

Na samom kraju Marko i Nikola zapevali su u čast pokojnog oca i to pesmu Šabana Šaulića.

Ana Bekuta tokom govora istakla je da je više dobrih pevača nego očeva, pa to naglasila ispred pevanja.

 - Mi postajemo ponovo deca, bespomoćna, ranjena i očajna. Kao kad smo se prvi put izgubili u nekoj velikoj prodavnici ili na vašaru. Kada umre otac, to je kao da smo u toj prodavnici, izgubljeni, naš otac nas neće uzeti na ramena. Taj put moramo tražiti sami. Umro je i pevač i glas i pesma, ali prvo da kažem - otac. Svojim očima godinama sam gledala kakav otac je bio, zato je dozvoljeno da njegovi sinovi budu uplakana deca. Estrada je za mnoge sjaj, pesma i blještavilo, mi koji joj pripadamo, znamo da najčešće nije tako. To je rudnik, vaš otac je - Dario, Nikola i Marko, izlazio čistog obraza i čistih ruku, a to je gotovo nemoguće. Poznavala sam ga gotovo 40 godina, neprihvatljivo mi je da nismo negde na slavlju, život tako nepravedno i okrutno prolazi. Ako me sada gleda, bio je nesvestan divnih osobina. Beskrajno lep, duhovit, šarmantan... Provodili smo vreme na pozornici, točkovima, na sceni i van nje, zajedno smo preleteli planetu, tada 2004. godine sam ga upoznala do kraja kao čoveka. Satima smo razgovarali, bili smo porodični prijatelji kakvi se retko nađu, izgubila sam velikog druga - rekla je Bekuta.

Kompozitor Mića Mijatović održao je potresni govor posvećen Marinku, a otkrio i jednu njegovu tajnu.

- 'Te noći kada umrem' zove se jedna od poslednjih pesama. Svi smo ga molili da ne snima pesmu sa takvim tekstom, ali on je insistirao - rekao je Mića.

Marinkova udovica Slavica trudila se da ostane pribrana, ali je u trenutku kada je harmonika zasvirala prolila suze, kao i njeni sinovi Marko i Nikola.

Govornik se zahvalio i Draganu Džajiću, koji je prisustvovao komemoraciji, pa istakao i koliko je pevač voleo "Crvenu zvezdu".

 - Veliki čovek i umetnik Marinko Rokvić... Danas smo se okupili da se oprostimo od istaknutog umetnika - govori su na komemoraciji, a potom je održan minut ćutanja.

Začula harmonika uz numeru "Polomio vetar grane".

Pevačica Snežana Đurišić izjavila je saučešće porodici i dugo stajala i razgovarala sa Marinkovom udovicom.

Nikola i Marko su primali saučešće, a pojavile su se i njihove supruge Bojana Barović i Sara.

Pevač Ivan Milinković i pevačica Ana Bekuta takođe su se pojavili. Bekuta je vidno neraspoložena čitala govor.

Lepa Lukić, Beki Bekić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević stigli su na komemoraciju da se poslednji put pozdrave sa kolegom.

Marinkova porodica uputila se ka mestu gde je komemoracija, a njegova udovica Slavica držala je sinove Nikolu i Marka pod ruku.

Foto: printscreen

Sahrana Marinka Rokvića obaviće se u četvrtak, 11. novembra sa početkom opela u 14:30 u crkvi Sv. Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju, saopštila je porodica pevača, koja je zbog aktuelne epidemiološke situacije, zamolila da se poštuju sve mere.

- Zbog velikog poštovanja ljudi prema Marinku, sahrana neće biti samo u krugu porodice, već ćemo ga ispratiti zajedno uz molbu da se poštuju sve epidemiološke mere - navela je porodica u saopštenju.

Foto: Novak Đurović

Komemoracija Marinku Rokviću

Podsetimo, Rokvić je preminuo 6. novembra nakon borbe sa rakom pankreasa.

  - S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni -  piše u saopštenju porodice Rokvić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija