• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/U.Ć.

11.11.2021

13:46 >> 15:55

SAHRANJEN MARINKO ROKVIĆ Legendani pevač ispraćen na večni počinak uz pesmu "Jedina moja" /FOTO/VIDEO/

informer.rs

Estrada

SAHRANJEN MARINKO ROKVIĆ Legendani pevač ispraćen na večni počinak uz pesmu "Jedina moja" /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Pevač Marinko Rokvić sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju.

Pevač Marinko Rokvić je sahranjen.

Tokom sahrane, Marinkova porodica sve vreme se držala za ruke i pomolila za njegovu dušu.

 

- Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost - opraštao se kroz suze Nikola Rokvić na sahrani svoga oca.

Pomen u sećanje na pevača Marinka Rokvića upravo je počeo ispred grobnice.

Pevačica je sela na obližnju klupu i pokušava da dođe k sebi.

 

Počeli su sa sviranjem pesme "Jedina moja", Vesni Zmijanac je pozlilo.

Povorka kreće ka mestu gde će Marinko Rokvić biti sahranjen. Pored brojnih imena sa estrade koja su se pojavila na groblju, tu se nalazi i pevač Šako Polumenta.

- Gledajući njegov osmeh na licu, siguran sam da se preselio u Carstvo Nebesko. Bio je anđeoske duše i glasa, velikog srca - rekao je vladika Justin o Marinku i prenosi najiskrenije saučešće patrijarha Porfirija u čije je ime dosao na opelo.

Opelo je držalo 14 sveštenika za sve prisutne, dok je ranije počelo za porodicu.

Počelo je opelo, a njegov sin Nikola Rokvić nije mogao da zaustavi suze. Sve vreme je uz njega bila supruga Bojana Barović.

Pevačica Neda Ukraden stigla je na sahranu i odmah je izjavila saučešće porodici, a Bojana Barović zaplaka je od tuge.

Predsednik Aleksandar Vučić  je doneo veliki venac od belih ruža, gerbera i ljiljana, na kojem je pisalo "Poslednji pozdrav", nakon čega je izjavio saučešće porodici. Pored njega se nalazi i direktor BIA Bratislav Gašić.

Pevačica Ilda Šaulić i pevač Saša Matić došli su da se poslednji put pozdrave sa preminulim kolegom.

Opelo će služiti episkop hvostanski Justin, vikar patrijarha srpskog Porfirija.

Aleksandra Prijović sa mužem Filipom Živojinovićem došla je oda počast pokojnom pevaču Marinku Rokviću.

Na sahranu su stigli i Marinkovi prijatelji sa estrade Ana Bekuta sa Mirom Škorić i Aco Pejović. Među njima je Dragan Stojković Bosanac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na sahranu Marinka Rokvića.

Foto: Informer

Aleksandar Vučić

Kovčeg je iznet iz kapele, a najbliži su primali saučešće.

Andrej Maričić pojavio se na groblju, kao i Nada Topčagić sa suprugom Zlatkom.

Grobnica gde će Marinko Rokvić počivati, nalazi se odmah iza crkve Sv. Tome gde će biti održano opelo. Aca Ilić, Biljana Jevtić i Endži Marić došli su na sahranu

Pevači Beki Bekić i Željko Samardžić došli su na sahranu, a da su ozbiljno shvatili epidemološke mere, dokazuju maske koje nose sve vreme. 

Najveći buket položile su komšije pokojnog Marinka Rokvića.

Marinkov dugogodišnji prijatelj i pevač Nenad Knežević Knez nije krio tugu kada je stigao među prvima na groblje. Takođe se pojavila Milena Plavšić.

Sinovi Marko i Nikola su vrlo utučeni.

 

Foto: Novak Đurović

Marinko Rokvić

Podsetimo, Rokvić je preminuo 6. novembra nakon borbe sa rakom pankreasa.

  - S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni - stoji u saopštenju porodice Rokvić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17