• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

09.07.2019

14:31 >> 15:08

KAKVA ISPALA?! RUSI NAMAGARČILI ZAEVA, UBEDILI GA DA RAZGOVARA SA POROŠENKOM, da podmiti Vartolomeja i tako dobije MPC...

Balkan

KAKVA ISPALA?! RUSI NAMAGARČILI ZAEVA, UBEDILI GA DA RAZGOVARA SA POROŠENKOM, da podmiti Vartolomeja i tako dobije MPC...

Podeli vest

Svetski poznati ruski prankeri Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stol˙rov, poznati kao Vovan i Leksus, „izvukli" su iz američkog premijera u Skoplju, Zorana Zaeva, da je spreman da Carigradskog patrijarha Vartolomeja podmiti sa 100.000 evra da bi nenakonskoj "Makedonskoj pravoslavnoj crkvi" dao "tomos autokefalnosti". Kao što je u decembru prošle godine tomosom darovao ukrajinske raskolnike.

Vovan i Leksus su u više razgovora sa Zaevom - koji je progutao i štap i udicu - razgovarali izigravajući donedavnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

"Porošenko" je uspeo da ubedi Zaeva da je direktni potomak Aleksandra makedonskog i da ima pravo da sebe naziva "Piterom Makedonskim".
         
Objasnio je severomakedoncu  da su Ukrajinci "drevni Sumeri".

Zaev je uzvratio da je čitao o tom otkriću ukrajinskih naučnika i naglasio da „istorija može objediniti" njegove podanike i današnje Ukrajince.

"Porošenko" je posavetovao Zaevu da Vartolomeju da mito da bi dobio autokefalnost za „Makedonsku crkvu". Posebno je naglasio da mu je Vartolomej rekao da će "dati popust" ako mu "dovede prijatelja" (Zaeva).

Potom je skopskom "amerikancu" objasnio kako je on kod Vartolomeja odradio posao:

"Patrijarhu Vartolomeju dao sam lični prilog. Suma koju sam Vama pomenuo bila bi - sa popustom. A ja sam platio više - 150.000 evra!.

"Porošenko" je predočio Zaevu da Makedonija ima „odličnu šansu" koju ne treba da propusti. Čak je ukazao: Vartolomej se saglasio, možete krenuti sa procesom dobijanja autokefalnosti.
         
Vovan i Leksus tvrde da je Zaev pristao da plati za autokefalnost „Makedonske pravoslavne crkve". I to - u gotovini.

Navodno je rekao: "To je veoma dobro. Neće biti problema".
         
Ruski praneki su Zaeva od avgusta 2018. "navukli" nekoliko puta.

Tada su u razgovor ubacili i nekoliko rečenica Jensa Stoltenberga, izgovorenih u različito vreme, a Zaevu su rekli da je generalni sekretar NATO "tu, pored" i da mu prepuštaju slušalicu da severomakedonca pozdravi.
         
Tada je "Porošenko" sa Zaevom razgovarao i o Kosovu, a uoči ukrajinskih predsedničkih izbora o Rusiji i - Vladimiru Zelenskom.

Minulog aprila su Vovan i Leksus kao "Porošenko" driblali Ramuša Haradinaja. Čak su uspeli da ga ubede da će novi predsednik Ukrajine biti Vovan Leksusov...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

Jebem vam mamu da vam jebem, nisam bre severnomakedonac. Nemoj da vregjate jebem da vam jebem sve po spisku. Ako hocete da jebete ovog sarlatana, jebite ga, ali nemoj nas makedonaca u isti kosh. Jos jednom, jebem vam majku svima, pocevshi od prezentera ove statije pa sve do Vucicevica vaseg urednika,pa cete morati da pojedete sva govna sto izasrali.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija