• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

11.09.2019

14:36

(VIDEO) NATO POČINJE KOPNENU "OKUPACIJU" CRNE GORE! Milačić: Imam pouzdane informacije da preuzimaju aerodrom u Beranama! PRE ĆEMO IZABRATI DA OVDE BUDE KATUN ZA OVCE!

Balkan

(VIDEO) NATO POČINJE KOPNENU "OKUPACIJU" CRNE GORE! Milačić: Imam pouzdane informacije da preuzimaju aerodrom u Beranama! PRE ĆEMO IZABRATI DA OVDE BUDE KATUN ZA OVCE!

Podeli vest

Predsednik partije Prava Crna Gora Marko Milačić posetio je nekadašnji beranski aerodrom u svetlu informacija i osnovanih sumnji da se na tom području planira izgradnja NATO vojne baze

Tim povodom predsednik partije Prava Crna Gora podseća da je, nakon perioda kada je ovaj aerodrom služio za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu služio i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota.

 

"Mnogo puta smo čuli, naročito od bivšeg predsednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj nameni. Naime, prema informacijama, do kojih je došla Prava Crna Gora od izvora iz Ministarstva odbrane, koji je insistirao na anonimnosti, NATO, zajedno sa svojim crnogorskim partnerima, ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze", navodi Milačić.

DRAMATIČNO UPOZORENJE ZA SVE U REGIONU! U BiH se vraća čak 500 ISIS terorista?!

Prema njegovim rečima, razlozi su brojni:

"Ne samo zbog toga što ovde već postoje aerodromska pista i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom, gde treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a za šta je Crna Gora već opredelila 17 miliona eura. Tome treba dodati i vrlo indikativne odluke Vlade Crne Gore o koncesijama za aerodrome, koje ne obuhvataju aerodrom u Beranama, a koji se u koncesionom aktu iz jula ove godine samo kratko spominje, i to u delu izveštaja sa javne rasprave. U delu koncesionog akta o budućim investicijama nema reči o ovom aerodromu. Koncesioni akt je više puta dorađivan, a u konačnoj verziji upravo je dio oko aerodroma u Beranama izbačen. Sve ovo potvrđuje naše sumnje da se aerodrom Berane, iza očiju javnosti, planira za nešto drugo".

 

 

Partija Prava Crna Gora, poručuje on - neće dozvoliti da se na tom mestu izgradi NATO vojna baza.

"Prije ćemo izabrati da ovdje bude katun za ovce, nego za NATO vojnike. Pozivam sve Vasojeviće i građane Berana da zajedno dignemo glas protiv ovih zlih i po državu Crnu Goru opasnih nauma", zaključuje Milačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 4 godine

Kasno je za kajanje! Ovo je samo početak. Sutra će tu da se obučavaju mladi Crnogorci da lete u borbenim avionima NATO, a koji dan kasnije će leteti na zadacima bombardovanja nevinih ljudi po američkom diktatu na "implmentiranju" američke demokratije. Da li će možda bombardovati i Beograd ako to bude američka politika? Neće... mislite?! E pa moraće. Biće brat na brata jer to Amerikancima nije sveto jer oni braću po rodu nemaju već samo "doloresi" čine američku porodicu. Dala baba dinar da u kolo uđe, dala bi i deset da izađe, ali....

flamantes

pre 4 godine

A toga se bojiš Zorane, da će se Crna Gora braniti ako vi ostvarite prijetnje o napadu na nju? Pa boj se Zorane, jer dsmo sad, oslonjeni na odbrambene mehanizme NATO-a, za vas neosvojivi.

flamantes

pre 4 godine

Milačić je zaista budala, i dalje niko od Crne Gore ne traži ni baze ni korišćenje crnogorske vojne infrastrukture.

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija