• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

01.10.2019

12:39

(VIDEO) CRNA GORA SE NAORUŽAVA, MILO KUPUJE AMERIČKE OKLOPNJAKE! Sem SAD, samo još jedna vojska na svetu koristi ova vozila!

Balkan

(VIDEO) CRNA GORA SE NAORUŽAVA, MILO KUPUJE AMERIČKE OKLOPNJAKE! Sem SAD, samo još jedna vojska na svetu koristi ova vozila!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Crne Gore odlučilo je da kupi laka oklopna vozila JLTV američke firme "Oškoš", a odluka je nezvanično potvrđena izjavom crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića da su se Crna Gora i Slovenija opredelile za nabavku helikoptera i oklopnih vozila od istih kompanija

Kako navodi portal "Balkanska bezbednosna mreža", Bošković je to rekao nakon susreta sa slovenačkim kolegom Karlom Erjavecom u Podgorici, a Slovenci su prvi strani naručilac vozila JLTV.

Ta vozila se u SAD smatraju naslednikom čuvenog „Hamvija“ i od ove godine ih koristi američka vojska, a Crna Gora bi tako postala drugi strani korisnik.

"Crna Gora je ove godine planirala da izabere lako oklopno patrolno vozilo pogodno za upotrebu u međunarodnim operacijama za prevoz do pet potpuno opremljenih vojnika, sa visokom prohodnošću i naoružanjem za vatrenu podršku. Novo vozilo treba da do 2024. godine omogući manevar, vatrenu moć, zaštitu i bude opremljeno borbenim sistemima, informaciono-komunikacionim i uređajima za navigaciju", dodaje portal.

SVOJI NA SVOME! PROSLAVA 800 GODINA SPC U CRNOJ GORI! Uprkos svemu, patrijarh Irinej služi liturgiju u manastiru Podlastva PRED HILJADAMA VERNIKA!

Podsetimo, u planu razvoja crnogorske odbrane za period od 2019. do 2028. navedeno je da je opremanje dve deklarisane pešadijske čete sa lakim oklopnim patrolnim vozilima prioritet najvišeg nivoa, a cilj je da se dostigne potrebni nivo interoperabilnosti za učešće u NATO operacijama.

NATO ČIZMA NEĆE KROČITI NA MANJAČU! Dodik OLADIO opoziciju: Džaba vam lažne predstave, LIČNO SAM SPREČIO SVAKI POKUŠAJ VOJNE VEŽBE ALIJANSE!

U budžetu Crne Gore za 2019. godinu odobreno je da se uzme kredit za nabavku lakog oklopnog patrolnog vozila u visini do 30 miliona evra, ali nije navedena tačan broj vozila koja će biti nabavljen jer će to zavisiti ne samo od osnovne cene vozila, nego i od naoružanja.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna Gora

pre 4 godine

Trebali bi nabaviti i par aviona F35 da budemo gospodari i zemlje i neba - od kuće nam ide:) Kad sledeće godine prorade naftne bušotine u Jadranu, mislim da nam to neće biti nikakav problem.

Crni CG

pre 4 godine

Necemo ovo Americko, hocemo onog naseg “Masana” pa da nam daju NATO da se igramo. Masana bre a ns ovo! ?

flamantes

pre 4 godine

I mašan, on je dobar za prenošenje poruka.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija