• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba

12.10.2019

13:03

Dnevni avaz “sahranio” živu Elmu Milano (ISPRAVKA)

Balkan

Dnevni avaz “sahranio” živu Elmu Milano (ISPRAVKA)

Podeli vest

Više od 50 medija objavilo je dezinformaciju o identitetu žrtve ubistva koje se desilo 12. oktobra u sarajevskom naselju Stup.

Istog dana se “Elma Milano” javila redakciji portala “Hayat” sa ciljem ukazivanja na netačnu informaciju, odnosno sa ciljem demnatovanja lažne vijesti o njenoj smrti.

Elma je došla vidno uznemirena u redakciju Hayata, tražeći i od nas da demantujemo da je ona jutros bila na mjestu gdje se desilo ubistvo, odnosno da je na nju pucano.
Od jutros meni i mojoj porodici telefon ne prestaje zvoniti. Svi su vidno uznemireni. Takva lažna vijest koja se pojavila prouzrokovala nam je brojne probleme. Svi su nasekirani, ne znaju šta se dešava. Ja dolazim iz jedne veoma ugledne porodice, i na takav način se narušava naš ugled. Od svih koji su objavili tražit ću ispravku vijesti, jer evo, kao što vidite, niko na mene nije pucao – rekla je uznemirena djevojka.

U svjetlu novih informacija, “Dnevni avaz” koji je prvi objavio vijest o smrti Elme Ganić,  svoj članak je nakon nekog vremena promijenio. Iz teksta je uklonjeno netačno navodno ime žrtve, te je bez ikakvog objašnjenja ili napomene, kao žrtva ovaj put navedena Sumejja D. Ime Elme Ganić se na portalu “Avaza” od tada više nije pominjalo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija